Gmail introduceert nieuwe beveiligingsmethodes

Deel dit artikel

,

Google introduceert een aantal nieuwe beveiligingsupdates in zijn producten. Zo krijgt Gmail authentieke logo’s zodat je zeker weet dat een e-mail van een bedrijf ook echt van dat bedrijf komt, en Google Meet en Chat krijgen ook upgrades.

Het continu beveiligen van de digitale wereld is niet alleen een topprioriteit, maar ook noodzakelijk. Zo werden onlangs een aantal Twitter-accounts van bekende personen gehackt en de navigatiesoftware van Garmin was de afgelopen dagen niet te gebruiken. Garmin zei dat het een storing betrof, maar er wordt ook gezegd dat Garmin het slachtoffer was van een ransomware-aanval waarbij er 10 miljoen dollar aan losgeld moest worden betaald.

Google
Google werkt vanzelfsprekend ook hard aan een continu veilige omgeving voor al zijn producten en diensten. Zo zegt Google dat ze voor Gmail gebruik gaan maken van een programma genaamd Brand Indicators for Message Identification, ofwel BIMI. Dat zal ervoor zorgen dat je het logo van het bedrijf zal zien in de e-mails die het bedrijf naar je stuurt. Zo heb je een grafische reminder van het bedrijf. Dit zal ervoor zorgen dat je beter kunt zien of een ontvangen e-mail ook echt van de correcte afzender komt, en niet van een scammer.

BIMI lijkt technologisch op software die sociale media gebruikt om accounts te verifiëren: zo heb je op Twitter bijvoorbeeld het blauwe vinkje naast de namen van beroemdheden en bedrijven die aangeven of ze geautoriseerd zijn. BIMI is op het moment nog in de testfase maar Google wil graag dat de software over een aantal maanden geïntegreerd is voor alle Gmail-gebruikers

Legitieme bron
Naast BIMI gaat Gmail ook gebruikmaken van een programma genaamd DMARC . Scammers zijn in staat om e-mails te laten lijken alsof ze van een legitieme bron komen. DMARC zal ervoor zorgen dat niet meer kan en dat neppe e-mails, die er legitiem uitzien, door de mand vallen.

Google Meet
Naast Gmail zijn er ook andere programma’s van Google die updates krijgen. Zo krijgen gebruikers betere controle over Google Meet en kunnen gebruikers die niet zijn uitgenodigd niet zomaar een videogesprek binnenkomen. Daarnaast zullen gebruikers kunnen bepalen wie en hoe mensen een gesprek binnen kunnen komen.

Google Chat
Ook Google Chat krijgt een update. Wie een hyperlink ontvangt via Google Chat, zal nu te zien zijn of de link verdacht is of niet. Verder zullen er meer manieren komen om andere gebruikers te blokkeren, zodat ze je niet meer lastig kunnen vallen.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden