Banner fotowedstrijd scheurkalender

Garmin offline na ransomware-aanval

Deel dit artikel

,

Garmin, de producent van smartwatches en navigatiesystemen, heeft op het moment waarschijnlijk te maken met een ransomware-aanval. De diensten die Garmin aanbiedt, heeft het bedrijf daarom offline gehaald. Garmin verwacht meerdere dagen bezig te zijn met de oplossing.

Update: Intussen heeft Garmin bevestigd dat ze zijn aangevallen met ransomware. De getroffen onderdelen waren vier dagen offline maar ze zijn nu langzaam weer de getroffen systemen aan het opstarten. In een verklaring stelt Garmin dat er geen klantendata is ingezien, buitgemaakt of verloren is gegaan. Klantgevoelige informatie wordt op de individuele apparaten zelf opgeslagen.

Originele tekst:

Op 23 juli heeft Garmin zijn diensten en delen van zijn productielijn offline gehaald nadat het interne netwerk op slot ging vanwege een ransomware-aanval. Garmin zelf heeft de ransomware-aanval niet officieel bevestigd, maar meerdere medewerkers van het bedrijf meldden via sociale media dat ze last hebben van een aanval. Het is dus ook niet bekend wat de eisen zijn van de hackers. Mogelijk gaat het om WastedLocker, een nieuwe ransomware-methode die sinds het begin van dit jaar in omloop is.

Garmin heeft onder andere zijn website, data-synchronisatie en productielijnen in Azië offline gehaald, om het probleem op te kunnen lossen. In berichten die gedeeld worden op Twitter, zegt Garmin dat ook zijn callcenters aangetast zijn, waardoor het bedrijf grotendeels onbereikbaar is via de normale methoden zoals de telefoon of e-mail.

FlyGarmin
Garmin onderhoudt ook een onlinedienst die zijn hardware voor vliegtuigen ondersteunt. FlyGarmin is een product dat helpt met luchtverkeersnavigatie. Piloten zijn nu niet in staat om de nieuwste software voor dit product te downloaden. Daarnaast is Garmin Pilot, een app voor piloten, ook offline, die normaal wordt gebruikt om vluchten te plannen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden