Actie banner

Gerucht: Samsung gaat gereviseerde smartphones verkopen

Deel dit artikel

,

Technologiefabrikant Samsung zou plannen hebben om oude telefoons op te knappen en opnieuw te verkopen. Dat claimt een bron van Reuters. Het zou gaan om de verkoop van 'gereviseerde' telefoons. Een woordvoerder van Samsung wilde niet op het gerucht reageren.

Bij een gereviseerd toestel worden de werkende onderdelen van ingeleverde toestellen gecombineerd, om zo een nieuwe, volledige smartphone te maken. Vaak wordt een telefoon ook voorzien van een nieuwe batterij en behuizing. Deze tweedehands smartphone wordt vervolgens voor een lager bedrag verkocht.

Samsung zou de toestellen van zijn upgradeprogramma's in Zuid-Korea en de Verenigde Staten hiervoor gebruiken. Hierbij krijgen klanten ieder jaar een nieuw toestel, waarbij ze hun oude telefoons moeten inleveren.

De telefoonmaker verkoopt al langer tweedehands toestellen via zijn Amerikaanse website, waar af en toe ook gereviseerde telefoons worden aangeboden. De fabrikant zou er echter geen vast programma voor hebben.

Apple
Het is onduidelijk of de opgeknapte telefoons ook in Nederland verkocht zullen worden. Techgigant Apple verkoopt in onder andere Nederland al langer gereviseerde apparatuur voor een lager bedrag.


'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden