Banner fotowedstrijd scheurkalender

Batterijduur verlengen: doe langer met smartphone en tablet

Deel dit artikel

,

Vandaag vind je onze laatste twee tips over hoe je langer met je smartphone en/of tablet doet. En we sluiten af met een knipoog: hoe log je in met je teen?

TIP 14: STATISCHE ACHTERGROND

Dynamische achtergronden in Android en iOS zijn weliswaar een lust voor het oog, maar de grafische hoogstandjes zorgen helaas wel voor een hoger energieverbruik. Stel dus liever een statische achtergrond in. Op een Android-toestel duik je hiervoor in de instellingen, waarna je tikt op Achtergrond. Selecteer voor het start- en vergrendelscherm een statische achtergrond. Laat de fraaie live-achtergronden dus links liggen. Bevestig met Instellen als Achtergrond. In iOS ga je naar Instellingen, Achtergrond en Kies een nieuwe achtergrond. Kies uit één van de stilstaande plaatjes of selecteer een eigen foto. Kies daarna voor Stilstaand en Stel in. Je hebt keuze om de achtergrond op het toegangsscherm en/of beginscherm te gebruiken.

 

TIP 15: PUSHBERICHTEN

Pushberichten vragen veel van de batterijvoeding, doordat ze het scherm telkens laten oplichten. Het is daarom verstandig om deze functie alleen voor de belangrijkste apps te gebruiken. In het instellingenmenu van Android tik je hiervoor achtereenvolgens op Geluiden en meldingen en Applicatiemeldingen. Er verschijnt een lijstje met apps die mogelijk pushberichten versturen. Druk op de naam van een app en deactiveer desgewenst de schakelaar achter Meldingen toestaan. Op een toestel van Apple ga je naar Instellingen en Berichtgeving. Tik op de naam van de app waarvan je geen pushberichten meer wilt ontvangen en zet de schakelaar uit achter Sta berichtgeving toe.

 

Opmerkelijk: inloggen met teenafdruk

Steeds meer apparaten hebben een vingerafdruksensor aan boord. Wist je dat je hiermee ook kunt inloggen door je teen te gebruiken? Probeer maar! Ga in Android naar Apps, Instellingen, Vingerscanner en Vingerafdrukbeheer om het profiel van je teen te registeren. Binnen iOS ga je hiervoor naar Instellingen, Touch ID en toegangscode en Voeg een vingerafdruk toe.