Facebook staakt datadelen WhatsApp tijdelijk in hele EU

Deel dit artikel

,


Facebook stopt in Europa tijdelijk met het gebruiken van data die door berichtendienst en dochterbedrijf WhatsApp is vergaard. Facebook gebruikte die data voor advertenties en vriendschapsuggesties.

Dat bevestigt het bedrijf. Facebook gebruikt nog wel data van WhatsApp voor het tegengaan van spam.

Facebook stopte maandag al met het delen van data van gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, maar breidt dat na druk van de Artikel 29-werkgroep, waarin de Europese privacywaakhonden vertegenwoordigd zijn, uit naar heel Europa.

De Artikel 29-werkgroep en Facebook voeren overleg over de datadeling tussen Facebook en WhatsApp. Volgens een bron met kennis van de situatie wil Facebook de privacybezwaren van alle Europese privacywaakhonden aanhoren en daar vragen over beantwoorden alvorens de datadeling te hervatten.

Data delen
WhatsApp maakte in augustus bekend dat het bepaalde data zou gaan delen met moederbedrijf Facebook. Wereldwijd spraken privacywaakhonden, waaronder de Britse, zich uit tegen de voorgenomen datadeling van de chatdienst.

Daarop kregen gebruikers de mogelijkheid om zichzelf uit te sluiten van datadeling, hoewel dat inmiddels wel standaard is ingeschakeld.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden