Energiebespaartips voor smartphone en tablet

Deel dit artikel

,

Is bij jou de accu van je smartphone of tablet ook zo snel leeg? Lees de komende 7 werkdagen dan onze handige tips hoe je voortaan langer en efficiënter met je mobiele apparaat werkt. We beginnen met een aantal eenvoudige tips.

TIP 1: BLUETOOTH EN WIFI UITSCHAKELEN

Onderweg en op vakantie heb je natuurlijk niet altijd een stopcontact bij de hand. Probeer de accu daarom zoveel mogelijk te ontzien, zodat het toestel langer meegaat. Veel mensen hebben de bluetooth- en wifi-adapter standaard ingeschakeld, terwijl er helemaal geen verbinding is. Gebruik deze draadloze verbindingen alleen wanneer dat strikt noodzakelijk is. Op een Android-toestel veeg je hiervoor vanaf de bovenkant van het scherm omlaag. Schakel de opties Wi-Fi en Bluetooth vervolgens uit. In iOS (iPhone en iPad) zit een soortgelijke functie, alleen veeg je dan vanaf de bovenkant omhoog.

TIP 2: GPS UITSCHAKELEN

De GPS-chip van je toestel is een behoorlijke energieslurper. Als je de smartphone niet als navigatiehulpje gebruikt, hoeft je toestel de huidige geografische locatie niet constant te bepalen. Schakel de GPS-chip uit wanneer je een langere accuduur prefereert. Dit voorkomt ook dat apps op de achtergrond naar je actuele positie informeren, wat ook weer extra energie kost. Veeg in Android vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik Locatie aan om de GPS-functie uit te schakelen. Je kunt er ook voor kiezen om je locatie alleen aan de hand van wifi en mobiele netwerken te bepalen. Ga in dat geval naar Apps, Instellingen, Locatie en Stand. Kies daarna voor Spaarstand. Op een iPhone of iPad navigeer je achtereenvolgens naar Instellingen en Privacy. Tik daarna op Locatievoorzieningen en deactiveer de schakelaar. Bevestig als laatste met Schakel uit.

TIP 3: HELDERHEID AANPASSEN

Hoe feller het scherm staat ingesteld, hoe meer capaciteit dat vraagt van de accu. Schroef de helderheid daarom een tandje terug, zodat de batterij het langer volhoudt. Op een Android-toestel duik je hiervoor in de instellingen, waarna je kiest voor Display en Helderheid. Pas met de schuifregelaar het helderheidsniveau aan. Als alternatief kies je eventueel voor de optie Helderheid automatisch. Android stelt de helderheid dan automatisch in op basis van het omgevingslicht. Op een iOS-apparaat vind je een soortgelijke optie door binnen het instellingenmenu het onderdeel Beeldscherm en helderheid te openen.Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden