Energiebespaartips voor smartphone en tablet

Deel dit artikel

,

Is bij jou de accu van je smartphone of tablet ook zo snel leeg? Lees de komende 7 werkdagen dan onze handige tips hoe je voortaan langer en efficiënter met je mobiele apparaat werkt. We beginnen met een aantal eenvoudige tips.

TIP 1: BLUETOOTH EN WIFI UITSCHAKELEN

Onderweg en op vakantie heb je natuurlijk niet altijd een stopcontact bij de hand. Probeer de accu daarom zoveel mogelijk te ontzien, zodat het toestel langer meegaat. Veel mensen hebben de bluetooth- en wifi-adapter standaard ingeschakeld, terwijl er helemaal geen verbinding is. Gebruik deze draadloze verbindingen alleen wanneer dat strikt noodzakelijk is. Op een Android-toestel veeg je hiervoor vanaf de bovenkant van het scherm omlaag. Schakel de opties Wi-Fi en Bluetooth vervolgens uit. In iOS (iPhone en iPad) zit een soortgelijke functie, alleen veeg je dan vanaf de bovenkant omhoog.

TIP 2: GPS UITSCHAKELEN

De GPS-chip van je toestel is een behoorlijke energieslurper. Als je de smartphone niet als navigatiehulpje gebruikt, hoeft je toestel de huidige geografische locatie niet constant te bepalen. Schakel de GPS-chip uit wanneer je een langere accuduur prefereert. Dit voorkomt ook dat apps op de achtergrond naar je actuele positie informeren, wat ook weer extra energie kost. Veeg in Android vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik Locatie aan om de GPS-functie uit te schakelen. Je kunt er ook voor kiezen om je locatie alleen aan de hand van wifi en mobiele netwerken te bepalen. Ga in dat geval naar Apps, Instellingen, Locatie en Stand. Kies daarna voor Spaarstand. Op een iPhone of iPad navigeer je achtereenvolgens naar Instellingen en Privacy. Tik daarna op Locatievoorzieningen en deactiveer de schakelaar. Bevestig als laatste met Schakel uit.

TIP 3: HELDERHEID AANPASSEN

Hoe feller het scherm staat ingesteld, hoe meer capaciteit dat vraagt van de accu. Schroef de helderheid daarom een tandje terug, zodat de batterij het langer volhoudt. Op een Android-toestel duik je hiervoor in de instellingen, waarna je kiest voor Display en Helderheid. Pas met de schuifregelaar het helderheidsniveau aan. Als alternatief kies je eventueel voor de optie Helderheid automatisch. Android stelt de helderheid dan automatisch in op basis van het omgevingslicht. Op een iOS-apparaat vind je een soortgelijke optie door binnen het instellingenmenu het onderdeel Beeldscherm en helderheid te openen.'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden