Actie banner

Eindelijk te koop: micro-sd-kaart met 256 GB

Deel dit artikel

,

De opslagcapaciteit van micro-sd-kaarten neemt flink toe. Zo is vanaf volgende week de Samsung EVO Plus 256 GB beschikbaar, inderdaad maar liefst 256 GB op zo’n klein kaartje…

De eerder aangekondigde beschikbaarheid in juni heeft Samsung hiermee dus net niet gehaald. Wel is de prijs een flink stuk interessanter geworden in de tussentijd: hij gaat € 189,95 kosten, waar eerder werd uitgegaan van een prijs van 249 euro.

Veel smartphones, tablets en foto- en videocamera’s zijn uitgerust met een (micro-)sd-kaart, maar de opslagcapaciteit daarvan wil nog weleens te krap zijn. Zeker als je video in 4K aan het opnemen bent, raakt je kaartje snel vol. Ook heb je flink wat capaciteit nodig als je voor je vakantie full-hd films op een tablet wil zetten, die je dan op vakantie kunt bekijken.

Samsung EVO Plus 256 GB
Fabrikanten als Samsung en SanDisk brengen mede daarom met enige regelmaat micro-sd-kaarten op de markt met een hogere opslagcapaciteit. Vanaf volgende week is de Samsung EVO Plus 256 GB te koop, voor een adviesprijs van € 189,95. Dat is een flink bedrag, maar deze SDXC-kaart is dan ook bedoeld voor veeleisende gebruikers die tot 12 uur aan 4K-videomateriaal willen opnemen of 33 uur aan full-hd videobeelden zonder de geheugenkaart te hoeven wisselen.

Niet alleen de opslagcapaciteit is belangrijk, ook de snelheid van een micro-sd-kaart is belangrijk. Dankzij de hoge lees- en schrijfsnelheden tot maximaal 95 MB/s en 90 MB/s en de V-NAND technologie kun je met deze kaart met zware grafische toepassingen als 4K-video of virtual reality werken. Deze kaart is dus ook prima geschikt voor 4K action cams als de GoPro Hero4. Hoewel je deze kaart inmiddels voor veel apparaten kunt gebruiken, moet je natuurlijk wel eerst nagaan dat je apparaat hiermee overweg kan. De garantie bedraagt 10 jaar.

Overigens brengt SanDisk later dit jaar ook twee micro-sd-kaarten met 256 GB op de markt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden