Banner fotowedstrijd scheurkalender

Update Windows 10 komt 2 augustus

Deel dit artikel

,

Op 2 augustus komt de eerste grote update van Windows 10. Nog meer reden - aldus Microsoft - om vóór 29 juli van Windows 7 en 8.1 over te stappen. Iedereen die de nieuwste versie heeft geïnstalleerd, krijgt uiteraard de update gratis.

De update heeft de naam Anniversary Update gekregen om de 1e verjaardag van Windows 10 te memoreren. Na de update zullen verschillende opties betere prestaties leveren. Zo moet het makkelijker zijn om op computers die daarvoor geschikt zijn en op tablets met de hand te schrijven en te tekenen. Daarnaast krijgt Microsofts nieuwste browser Edge extensies, zodat je bijvoorbeeld net als in Google Chrome een adblocker kunt installeren.

119 euro
Mensen die Windows 10 nog niet hebben geïnstalleerd, hebben nog een maand de tijd om dat alsnog gratis te doen. Na 29 juli gaat het besturingssysteem 119 euro kosten. Windows 10 werd door Microsoft vorig jaar groots gepresenteerd en door critici stukken beter ontvangen dan voorganger Windows 8. Wel was er kritiek op de manier waarop Microsoft omgaat met de privacy van gebruikers.

Windows-directeur Terry Myerson wordt op The Verge geciteerd met de boodschap dat het voor gebruiker van Windows 7 en 8.1 makkelijer wordt om de het upgradeproces uit te stellen of af te wijzen.

350 miljoen
Microsoft maakte vorig jaar voor het eerst zijn besturingssysteem gratis, in de hoop zo veel mogelijk mensen over te laten stappen. Het doel is om in 2017 of 2018 een miljard apparaten te hebben die draaien op Windows 10. Inmiddels staat het systeem op 350 miljoen apparaten geïnstalleerd.

(Bronnen: Microsoft, NOS.nl)

In de juli-editie van PC-Active vind je meer informatie over de update

> (alleen voor leden)  Kijk onze livestream Windows 10 Update terug

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden