Banner fotowedstrijd scheurkalender

Dit zijn de redenen waarom online leren zo populair is geworden

Deel dit artikel

,

Advertorial - Steeds meer personen hebben ontdekt dat er andere leermethoden bestaan naast naar de universiteit gaan. Online leren is bijvoorbeeld ontzettend populair geworden. Maar waarom is dit zo? In deze blog ontdek je de verschillende redenen die verklaren waarom men steeds vaker kiest om online bijgeschoold te worden. Op deze manier zul je zelf ook kunnen oordelen of deze redenen genoeg reden voor je zijn om deze manier van kennis opdoen een goed idee is.

Gamification
De eerste reden waarom online leren zo populair is geworden, heeft met gamification te maken. Gamification is een leervorm waarbij ludieke elementen worden gebruikt om leerdoelen te bereiken. Dit omvat technieken zoals elementen uit computerspellen, waaronder puntenverdeling, vervolglening, strijd en beloning. Het kan worden toegepast op allerlei verschillende soorten leer experimenten, zoals lessen, webcursussen en ervaringsgerichte opleidingen. Ook in online leren wordt dit toegepast, waardoor mensen met meer plezier de leerstof doornemen en ook nog eens beter onthouden. Dit is dan ook de grootste reden dat online leren door met name jonge mensen de populairste leermethode is.

Geen voltijdstudie
Een andere reden waarom online leren zo populair is, is omdat men geen voltijdstudie hoeft te volgen. Dankzij de flexibele en op afstand toegankelijke cursussen kun je in je eigen tempo naar school gaan. Je hoeft niet elke dag naar de universiteit te gaan om erbij aanwezig te zijn. Hierdoor kun je op een veel relaxte manier leren, waardoor het ook nog eens veel minder stressvol is dan traditionele studenten die voltijdstudies volgen.

Flexibele uren
Verder heb je ook nog eens flexibele uren bij online leren. Je hoeft je niet aan een strak schema te houden, maar kunt de lessen plannen wanneer dit jou het beste uitkomt. Bovendien hoef je niet altijd aanwezig te zijn. Je kunt gewoon vanuit huis leren, waardoor het ook een stuk praktischer is dan naar de universiteit gaan. Op deze manier kun je leren op een manier die bij je past, zonder dat je met andere studenten of docenten in dezelfde ruimte hoeft te zijn.

Goedkoop
Tot slot is online leren een goedkope manier om bijgeschoold te worden. Je hoeft geen collegegeld te betalen en komt niet in aanmerking voor studiefinanciering, waardoor het veel voordeliger uitvalt dan een conventionele universiteit. Daarnaast hoef je geen reiskosten te maken, waardoor het ook nog eens veel goedkoper is dan naar de school gaan.

Al met al zijn er tal van redenen waarom online leren zo populair is geworden. Naast het feit dat gamification wordt toegepast, hoef je niet een volle tijd te studeren en kun je flexibeler leren, en is het ook nog eens goedkoper dan een traditionele universiteit. Als je op zoek bent naar een goede leermethode, is online leren dus zeker iets om in overweging te nemen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden