Blog Philips-tv met Android: de vierde wand

Deel dit artikel

,

Na een oproep van HCC mag ik als HCC-lid een 49-inch Android-televisie testen, de Philips 49PUS7101/12. Het wordt een interessant avontuur, omdat de afgelopen 18 jaar geen tv in mijn huis heeft gestaan. Hier vind je het verslag van de eerste week.

HCC plaatste onlangs een oproep wie vier weken lang een Android-tv wilde testen en hierover wilde schrijven. Daarvoor meldde ik me aan en werd ook nog eens geselecteerd. Daarom lees je de komende maand elke week een verslag van mijn bevindingen met de 49-inch Philips 49PUS7101/12 net als besturingssysteem Android.

Voor het eerst in 18 jaar stond er een televisie in mijn huis. Ingepakt en in de gang weliswaar, maar toch. Dat wij zo lang geen tv in huis hebben gehad, heeft te maken met eigenlijk moeten studeren, ruzie over de afstandsbediening en blijven zappen. We hebben het na een verhuizing de deur uit gedaan en dat bevalt prima. Terwijl ik de doos openmaak, bedenk ik wat een goede plek zou zijn, want te zien aan de grootte van de doos denk ik dat ik er een muur voor moet opofferen. Ik heb nooit te maken met die vierde wand.

Vierde wand

'De vierde wand' is een term uit de theater- en filmwereld en het slaat op de plek waar het publiek zit. De acteurs houden er rekening mee om met hun gezicht naar het publiek toe te praten en nooit met de rug er naar toe te zitten. Vaak zie ik dat een huiskamer ook zo is ingericht, alsof de tv een vierde wand is. Tot nu toe had ik met de inrichting van mijn zithoek niet te maken met deze beperking. Wanneer de doos open is, val ik toch even stil. Ik kan bijna niet geloven hoe dún de tv is. Ik bedoel, ik ken wel de platte tv's van vrienden, met een dikkere plaat aan de achterkant. Dit apparaat lijkt echter bijna helemaal plat te zijn.

Android

In de doos zit nog verder een kort stekkersnoer, twee pootjes, een zakje met vier schroeven en een dun boekje waarin wat tips staan. Ik draai mijn hand er niet voor om de pootjes vast te maken, maar dan zit ik met een probleem: Ik had er niet op gerekend dat de pootjes naar buiten uitstaan en daardoor past de tv niet op mijn kastje. Ik vind een oude plank, zaag hem wat af en even later til ik met gemak het ding op zijn nieuwe plek. Mooi is anders, maar het is toch voor slechts vier weken. Aangezien ik geen kabel of ander tv-abonnement heb, zal ik van alle andere opties die de tv mij biedt, gebruik moeten maken. De tv heeft Android, waardoor er apps op te installeren zijn.

Aansluiten

Aan de achterkant zitten verschillende aansluitingen, waarvan ik vooral de vier hdmi-poorten en drie usb-poorten (waarvan één 3.0) interessant vind. Het betekent dat ik er in de komende vier weken bijvoorbeeld een harde schijf of andere apparaten op aan kan sluiten. Twee collega's willen mij wel hun Playstation uitlenen, dus ik hoef mij niet te vervelen. Voor het installeren hoef ik niets te doen, het netwerk is met een kabel zo geregeld en ook wifi werkt simpel met WPS (knopje op de router, waardoor je geen wachtwoord hoeft in te vullen). Nadat ik eerst alle voorgeïnstalleerde apps heb geüpdatet, een behoefte die ik altijd voel bij de aanschaf van nieuwe apparaten, beloon ik mezelf eerst met een avondje Netflix. De afstandsbediening heeft zelfs een speciale Netflix-knop! De eerste ervaring is overweldigend, maar dat is niet echt te vergelijken, wanneer je series normaal gesproken kijkt op een iPad.

Voster Vos

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden