Actie banner

Energie- en kostenbespaartips voor je mobiele apparaat

Deel dit artikel

,

Ook vandaag lees je hier weer handige tips hoe je energiezuiniger met je smartphone en tablet omgaat. Bovendien lees je hier hoe je je roaming-functie uitzet, zodat je extra verbruikskosten in het buitenland voorkomt.

TIP 6: AUTOMATISCH VERVERSEN

Veel apps werken op de achtergrond gegevens bij. Na het openen van de app krijg je hierdoor meteen de recentste nieuwsberichten en statusupdates voorgeschoteld. Nadeel is wel dat het automatisch verversen van apps op de achtergrond extra energie kost. Je schakelt deze functie desgewenst uit. Navigeer in Android naar Apps, Instellingen en Gegevensgebruik. Veeg een stukje omlaag en tik op een app die je niet zo vaak gebruikt. Zet vervolgens een vinkje achter Achtergrondgegevens beperken. Bevestig daarna met OK. Herhaal deze stappen voor overige apps. Heb je een iOS-toestel, dan ga je achtereenvolgens naar Instellingen, Algemeen en Ververs op achtergrond. Deactiveer achter Ververs op achtergrond de schakelaar wanneer je helemaal geen apps meer automatisch wilt bijwerken. Als alternatief bepaal je per app of je deze functie wel of niet inschakelt.

TIP 7: TIME-OUT SCHERM

Na gebruik van het toestel dimt na een bepaalde periode van inactiviteit automatisch het scherm. Door hiervan de tijdsduur te beperken, bespaar je energie. Open het instellingenmenu van je Android-toestel. Ga vervolgens naar Display en kies voor Time-out scherm. Om je accu zoveel mogelijk te ontlasten, laat je het scherm na vijftien seconden uitgaan. Uiteraard stel je ook op een iPhone of iPad een automatische time-out in. Navigeer naar Instellingen, Algemeen en Automatisch slot. Kies als laatste voor 30 seconden.
Extra tip: kosten besparen door dataroaming

Om extra verbruikskosten in het buitenland te voorkomen, is het raadzaam om de mobiele internetverbinding buiten de landsgrenzen te deactiveren. Controleer om die reden of de dataroaming-functie is uitgeschakeld. Tik in de instellingen van je Android-toestel op Meer netwerken en Mobiele netwerken. Verwijder het vinkje indien nodig achter Roaming. Op een iPhone of iPad ga je naar Instellingen, Mobiel netwerk en Opties mobiele data. Deactiveer zo nodig de schakelaar achter Dataroaming.


'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden