Betere lithium-metaalbatterij gaat twee keer langer mee

Deel dit artikel

,

Dankzij hogere energieconcentratie gaan lithium-metaalbatterijen van bijvoorbeeld je smartphone volgend jaar twee keer langer mee.De afgelopen dagen heb je veel handige tips gelezen hoe je je batterijduur van je smartphone of tablet verlengt. Ook de industrie helpt een handje: het bedrijf SolidEnergy Systems brengt volgend jaar batterijen op de markt die twee keer langer meegaan.

Lithium-metaalbatterij

Veel bedrijven onderzoeken hoe zij krachtigere batterijen kunnen maken voor onder andere smartphones, tablets, laptops en elektrische auto's. Zodoende kun je langer op deze apparaten werken of met deze auto's rijden. Of je kunt de apparaten dunner of kleiner maken. Topman Qichao Hu van het Amerikaanse SolidEnergy Systems claimt in een interview dat zijn bedrijf volgend jaar krachtige lithium-metaalbatterijen op de markt brengt die twee keer langer meegaan. Hij wil dat eerst voor drones doen en daarna zijn smartphones aan de beurt.

Grotere capaciteit

Standaardbatterijen gebruiken grafiet voor de anode, maar SolidEnergy Systems wil een ultradunne lithium-folie gebruiken die door een speciale coating wordt beschermd tegen schadelijke chemische reacties. Doordat de metalen folie meer ionen kan vasthouden, heeft het een hogere energieconcentratie die zich vertaalt in een grotere capaciteit. Hu vertelt in het artikel dat dankzij een twee keer zo hoge energieconcentratie SolidEnergy Systems een batterij kan maken die maar half zo groot is, maar het even lang uithoudt als een gewone batterij. Ook beweert Hu dat zijn bedrijf een batterij van dezelfde grootte kan maken als een lithium-ionbatterij, maar dan twee keer krachtiger.

 

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden