Betere lithium-metaalbatterij gaat twee keer langer mee

Deel dit artikel

,

Dankzij hogere energieconcentratie gaan lithium-metaalbatterijen van bijvoorbeeld je smartphone volgend jaar twee keer langer mee.De afgelopen dagen heb je veel handige tips gelezen hoe je je batterijduur van je smartphone of tablet verlengt. Ook de industrie helpt een handje: het bedrijf SolidEnergy Systems brengt volgend jaar batterijen op de markt die twee keer langer meegaan.

Lithium-metaalbatterij

Veel bedrijven onderzoeken hoe zij krachtigere batterijen kunnen maken voor onder andere smartphones, tablets, laptops en elektrische auto's. Zodoende kun je langer op deze apparaten werken of met deze auto's rijden. Of je kunt de apparaten dunner of kleiner maken. Topman Qichao Hu van het Amerikaanse SolidEnergy Systems claimt in een interview dat zijn bedrijf volgend jaar krachtige lithium-metaalbatterijen op de markt brengt die twee keer langer meegaan. Hij wil dat eerst voor drones doen en daarna zijn smartphones aan de beurt.

Grotere capaciteit

Standaardbatterijen gebruiken grafiet voor de anode, maar SolidEnergy Systems wil een ultradunne lithium-folie gebruiken die door een speciale coating wordt beschermd tegen schadelijke chemische reacties. Doordat de metalen folie meer ionen kan vasthouden, heeft het een hogere energieconcentratie die zich vertaalt in een grotere capaciteit. Hu vertelt in het artikel dat dankzij een twee keer zo hoge energieconcentratie SolidEnergy Systems een batterij kan maken die maar half zo groot is, maar het even lang uithoudt als een gewone batterij. Ook beweert Hu dat zijn bedrijf een batterij van dezelfde grootte kan maken als een lithium-ionbatterij, maar dan twee keer krachtiger.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden