Google Duo moet videobellen populair maken

Deel dit artikel

,

Met Duo biedt Google een smartphone-app waarmee je eenvoudig moet kunnen videobellen. De app gaat de concurrentie aan met Skype, Facetime en Whatsapp.

In het voorjaar kondigde Google al de app Duo aan waarmee je eenvoudig zou moeten videobellen. Google richt zich op de consument en gaat hiermee de strijd aan met Skype, Facetime en de videobelfunctie van Whatsapp. In de Play Store van Android is de app inmiddels beschikbaar en je kunt hem 'reserveren'; als de app echt beschikbaar is, krijg je automatisch een melding. Naar verwachting is hij deze week te downloaden. Ook zal hij beschikbaar zijn voor iOS. Opvallend is het feit dat je de app alleen op een smartphone kunt installeren en (nog?) niet op een notebook. Hangouts is bijvoorbeeld wel bij Chrome aanwezig.

Google Duo

Met Google Duo kun je iedereen automatisch bellen die in je Contactenlijst staat en die de app ook heeft geïnstalleerd. Google wil hierbij altijd video in beeld brengen, hoe slecht je internetverbinding (via wifi of 3G/4G) ook is. Het schakelen tussen een wifi-netwerk en een mobiel netwerk moet volgens Google geen probleem opleveren. Met de functie Knock Knock krijg je al voordat je opneemt via live video te zien wie je belt, iets wat bij de andere videobelapps nog niet mogelijk is. Helaas hebben we het een en ander nog niet kunnen testen, maar we gaan er zeker nog aandacht aan besteden.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden