Actie banner

Apple stopt distributie iOS-update wegens problemen

Deel dit artikel

,

Apple heeft de distributie van iOS-update 9.3.2 voor de 9,7"-iPad Pro stopgezet vanwege meldingen dat de tablets na het updaten onbruikbaar worden. Het bedrijf zegt aan het probleem te werken en zo snel mogelijk met meer informatie te komen.

Apple gaf de korte reactie op de situatie aan iMore.com. De problemen met de kleinere iPad Pro begonnen in de loop van de afgelopen week. Sommige gebruikers die update 9.3.2 installeerden op hun tablet konden hem daarna niet meer opstarten en kregen een foutmelding te zien met de instructie om het apparaat aan te sluiten op een computer met iTunes erop. Dit haalt echter niets uit. De foutcode, 'Error 56', wijst volgens documentatie op een hardwareprobleem, maar meer informatie is er niet.

Het probleem doet zich volgens meldingen van gebruikers niet voor op alle 9,7"-iPad Pro's en het 12,9"-model valt volledig buiten schot. Het is op dit moment niet duidelijk of de oplossing van Apple straks de getroffen iPad Pro's uit hun bricked toestand kan halen. 9to5Mac meldt in ieder geval dat er gebruikers zijn die stellen dat Apple-vestigingen de onbruikbare iPad Pro's hebben omgeruild.


Lees ook > Update iOS kan onbruikbare iPad Pro opleveren

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden