'Apple maakt volgend jaar iPhone met glazen achterkant'

Deel dit artikel

,

Apple maakt volgens een toeleverancier een iPhone met een achterkant van glas en een metalen frame. De toeleverancier kan het weten, want het produceert momenteel de metalen behuizing van de huidige iPhones.

Het is onbekend of het gaat om een metalen frame die zichtbaar is in het ontwerp of dat het gaat om een ontwerp met glas rondom. De directeur van Catcher Technology zei volgens de Japanse krant Nikkei donderdag na een aandeelhoudersvergadering dat Apple volgens hem aan een model met glazen ontwerp werkt. Die zal nog steeds een metalen frame hebben, waardoor zijn bedrijf er alsnog aan verdient.

Het gerucht van een iPhone met glazen ontwerp gaat al langer. Het metalen ontwerp zou niet meer 'modern en fris' voelen, nu vrijwel elke smartphonefabrikant metaal in het ontwerp gebruikt, ook in toestellen die een kwart kosten van wat een iPhone kost.

Apple is de belangrijkste klant van Catcher Technology en zorgt voor een derde van de omzet van de toeleverancier. Het glazen ontwerp vereist volgens de directeur een stevig metalen frame, waardoor Apple de producten van Catcher alsnog nodig heeft.

Het valt op dat een toeleverancier zich uitspreekt over een toekomstige iPhone. Apple legt betrokken bedrijven strenge nda's (non disclosure agreements) op die hen verbiedt te spreken over wat zij weten van aankomende smartphonemodellen van Apple.

De combinatie van een glazen ontwerp en metalen frame komt veel voor in de smartphonemarkt. Sony gebruikt het bijvoorbeeld sinds 2013 in zijn Xperia Z-modellen, terwijl Xiaomi en Samsung het sinds vorig jaar toepassen. De iPhone 4 (zie afbeelding) uit 2010 kende ook een combinatie van metaal en glas in het ontwerp.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden