Apple presenteert nieuwe MacBook Pro

Deel dit artikel

,

Op het Hello Again-event dat Apple donderdagavond organiseerde, werd niet alleen de gloednieuwe MacBook Pro gelanceerd, maar presenteerde de computermaker ook de Touchbar waarvan de laptop is voorzien, en een nieuwe Apple TV TV-app.

Na onthulling van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in september, had Apple voor het einde van 2016 nog meer voor ons in petto. Tijdens het Hello Again-event stond er maar een apparaat centraal: de gloednieuwe MacBook Pro.

De verwachtingen voor het Apple event van donderdagavond 27 oktober waren hoog gespannen. Al jaren wachten Mac-gebruikers op een nieuwe MacBook Pro, maar ook op een vernieuwde MacBook Air, iMac en Thunderbolt Display. Inmiddels weten we dat eigenlijk alleen de MacBook Pro-liefhebbers op hun wenken bediend werden met een nieuw model. Op een nieuwe iMac zullen we tot 2017 moeten wachten.

Toegankelijkheid en de TV-app
Apple trapte de presentatie af met een video over toegankelijkheid en een nieuwe TV-app voor de Apple TV. Deze app verschijnt ook op iOS, maar is vooralsnog alleen in Amerika beschikbaar. Met de TV-app wil Apple een universele tv-gids maken voor alles wat je op tv kijkt, inclusief series.

Extra jammer dus dat Netflix niet meewerkt aan de app, en het volledige aanbod van deze dienst dus ook niet opduikt in de TV-app. Wie weet bedenkt Netflix zich nog, al is het überhaupt de vraag of deze app ooit de overstap maakt naar Nederland. We wachten immers ook nog steeds op Apple Pay.

MacBook Pro
Het klapstuk van de avond was natuurlijk de MacBook Pro 2016. Apple heeft de populaire laptop een nieuw design gegeven, samen met een stijlvol Spacegrijs kleurtje dat we van de iPhone 6S kennen. Het design is dunner dan voorheen, wat we te danken hebben aan het plattere toetsenbord. Deze gebruikt de zogenaamde ‘vlindertechniek’ om de toetsen extra plat te maken, waardoor ze ook iets breder uitvallen dan je nu gewend bent.

Macbook pro 2016 03 375 Macbook pro 2016 02 375


De nieuwe Touch Bar
De grote vernieuwing van de nieuwe MacBook is de Touch Bar. Deze OLED touchscreen strook vervangt de functietoetsen en past zich aan op de programma’s die jij op dat moment gebruikt. Grote namen als Photoshop en Microsoft hebben al toegezegd om hun programma’s geschikt te maken voor de Touch Bar. Dit betekent dat je bijvoorbeeld handige shortcuts op de balk kunt zetten tijdens het bewerken van foto’s. De Touch Bar kun je met meerdere vingers tegelijk aanraken en via macOS kun je er zelf knoppen op slepen.

Naast deze Touch Bar is de andere vernieuwing aanwezig: een Touch ID sensor. Deze vingerafdrukscanner kennen we natuurlijk van de iPhone en iPad, maar maakt in 2016 dus ook de overstap naar de MacBook. Met de sensor kun je de MacBook aanzetten en direct veilig inloggen, zonder dat je hier een wachtwoord voor in hoeft te vullen. Online betalingen via Apple Pay zijn hierdoor ook veiliger, en omdat de scanner meerdere afdrukken kan onthouden kun je er ook razendsnel mee wisselen tussen verschillende accounts.

Prijzig
Voor deze stijlvolle nieuwe laptop moet je wel een flink bedrag neertellen. Zo betaal je minimaal € 1.999,- voor het 13-inch model, terwijl de prijs van de 15-inch MacBook Pro bij € 2199,- start. Apple kondigde ook nog een nieuwe 13-inch MacBook Pro aan, die wel het nieuwe ontwerp maar geen Touch Bar heeft. Deze is verkrijgbaar vanaf € 1699,-. Alle drie de MacBooks zijn nu te bestellen op de website van Apple, al kan het even duren voordat ze geleverd worden.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden