Banner fotowedstrijd scheurkalender

Apple lost error 53 op met tussentijdse update

Deel dit artikel

,

Apple heeft een aparte update naar iOS 9.2.1 uitgebracht voor specifieke apparaten, bedoeld om error 53 op te lossen. Dat meldt onder meer iCulture. De update geldt voor de hieronder genoemde 64-bit apparaten.

Deze versie van iOS 9.2.1 heeft een ander buildnummer dan de eerdere versie van iOS 9.2.1, die op 19 januari verscheen. Die had nummer 13D15 terwijl deze nieuwe build nummer 13D20 heeft.

De update geldt voor de volgende apparaten:

  • iPhone 6 en 6 Plus
  • iPhone 6s en 6s Plus
  • iPad mini 3 (alle modellen)
  • iPad mini 4 (alle modellen
  • iPad Air 2 (alle modellen)
  • iPad Pro (alle modellen)

Het gaat dus om modellen die gevoelig waren voor error 53. Dit betekent dat de volgende toestellen géén nieuwe build van iOS 9.2.1 krijgen: de iPad mini 2, iPad Air, iPad 4, iPad 3, iPad mini 1, iPad 2, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c. Ook de vijfde en zesde generatie iPod touch krijgen geen nieuwe build van iOS 9.2.1.

Zo kom je van een iPhone met error 53 af
De update is niet bedoeld voor mensen die over-the-air (OTA) updaten via iCloud. Op die manier had error 53 ook niet kunnen optreden. Heb je een toestel dat nu bricked is en error 53 vertoont, dan kun je deze herstellen door te verbinden via iTunes.

- Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van iTunes hebt.
- Start je apparaat geforceerd. (druk de sluimerknop en thuisknop minstens 10 seconden in, totdat je het Apple-logo ziet.)
- Probeer je apparaat opnieuw te herstellen.
- Als je nog steeds error 53 ziet bij het herstellen, neem dan contact op met Apple Support.

Zie je een andere foutcode in beeld? Apple heeft hiervoor een lijst met foutcodes en bijbehorende oplossingen. Meer informatie vind je in het supportartikel van Apple.

Heb je geen bricked iPhone, dan vind je hieronder wat deze update voor jou betekent:

Heb je een ouder toestel zonder 64-bit processor, dan hoef je niets te doen. Deze update is niet voor jou bedoeld.
Heb je een nieuwer toestel met 64-bit processor, dan hoef je ook niets te doen. Er zitten in deze nieuwe build geen nieuwe functies. Moet je binnenkort je iPhone laten repareren en ben je bang dat daardoor error 53 ontstaat, dan zou je via iTunes deze tussentijdse update alvast kunnen installeren. Maar je kunt ook afwachten of het onheil zich gaat voordoen en dan pas de update installeren via iTunes.

> Lees ook 'Error 53: reparatie door derden maakt iPhone 6 onbruikbaar'

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden