Banner fotowedstrijd scheurkalender

Apple kondigt iPhone SE, kleine iPad Pro en nieuwe Watch-bandjes aan

Deel dit artikel

,

Op het media-evenement van 21 maart heeft Apple een groot aantal nieuwe producten aangekondigd. Zo besprak Apple de nieuwe iPhone SE en de kleinere iPad Pro.

Ook kwamen nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch, de milieu-inspanningen van Apple en de voortgang op het gebied van ResearchKit aan de orde.

iPhone SE
De iPhone SE is de meest krachtige 4-inch iPhone die Apple ooit heeft aangekondigd. Kort gezegd is het een toestel met het uiterlijk van de iPhone 5s maar met de interne technologie van de iPhone 6s. Denk daarbij aan een A9-processor, 12-megapixel camera en de mogelijkheid om 4K-video te filmen. De iPhone SE zal vanaf 31 maart beschikbaar zijn in de eerste groep landen; Nederland en België volgen later.

9,7-inch iPad Pro
Daarnaast heeft Apple een kleinere versie van de iPad Pro onthuld. Deze 9,7-inch variant is uitgerust met alle functies die de iPad Pro zo bijzonder maakte. Ondersteuning voor de Apple Pencil dus, maar ook accessoires die je met de Smart Connector kunt verbinden. De 9,7-inch iPad Pro is daarnaast uitgerust met een betere camera van 12 megapixels, in tegenstelling tot de 8 megapixelcamera van de grotere iPad Pro. Hier kun je 4K video’s mee opnemen. Het is dus maar goed dat er naast het 32GB- en 128GB- model ook een 256GB-versie van de kleinere iPad Pro op de markt komt..

Prijsverlaging voor Apple Watch en nieuwe bandjes
Het belangrijkste Apple Watch-nieuws voor mensen die er nog geen hebben, is dat de Apple Watch Sport in prijs verlaagd is. Hierdoor is de Apple Watch nu vanaf €369,- verkrijgbaar. Naast de prijsverlaging was er ook nieuws voor mensen die al een Watch in huis hebben. Er is namelijk een verse lading met nieuwe bandjes te vinden in de Apple Store, waaronder een nieuwe categorie van geweven nylon. Daarnaast zijn er nieuwe sportbandjes, bandjes met een klassieke- en moderne gesp en een stijlvol Spacezwart Milanees bandje onthuld.

Apple onthult medische tool CareKit
Gezondheid was ook een belangrijk punt tijdens de presentatie. Zo onthulde Apple CareKit, een nieuwe ontwikkelaarstool die zich helemaal toelegt op medisch onderzoek en waar ResearchKit-apps hun voordeel mee kunnen doen. De eerste CareKit-app is een app voor Parkinson-patiënten. Uiteraard staat privacy hierbij voorop, omdat het hier om gevoelige persoonlijke gegevens gaat. CareKit is daarom volledig open source, en komt in de loop van april beschikbaar, maar waarschijnlijk nog niet in Nederland.

iOS 9.3
Als je een apparaat van Apple thuis hebt liggen, kun je vanavond beginnen met updaten. Vlak nadat Tim Cook het podium verlaten had verschenen er nieuwe publieke versies van alle besturingssystemen. iOS 9.3 voor de iPhone, iPad en iPod touch, OS X 10.11.4 voor de Mac, tvOS 9.2 voor de Apple TV en watchOS 2.2 voor de Apple Watch.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden