Banner fotowedstrijd scheurkalender

App als autosleutel

Deel dit artikel

,

Volvo gaat auto’s zónder fysieke autosleutels leveren. In plaats daarvan kun je de auto ontgrendelen en starten met behulp van een app op je smartphone. Volvo blijft fysieke autosleutels leveren voor mensen die dat wensen.

Deze app, die de fysieke autosleutel vervangt, heeft een ingebouwde digitale sleutel die gebruik maakt van Bleutooth. De app biedt alle functies waar een fysieke autosleutel ook over beschikt: het ont- en vergrendelen van de auto, het openen van de kofferklep en het starten van de motor.

Je kunt er ook een huurauto mee boeken en betalen, om direct daarna de betreffende digitale sleutel afgeleverd te krijgen op je smartphone. Bij aankomst op de bestemming kan de bestuurder de auto via GPS lokaliseren, ontgrendelen en ermee wegrijden.

Eigenaren van een Volvo kunnen straks hun digitale sleutel naar smartphones van andere mensen – zoals familieleden, vrienden en collega’s – sturen zodat ook zij de Volvo kunnen gebruiken. De digitale sleutel van Volvo maakt het delen van een auto makkelijker en meer vertrouwd. Henrik Green, Vice President Product Strategy & Vehicle Line Management bij Volvo Car Corporation. “Onze innovatieve digitale sleuteltechnologie heeft de potentie om de manier waarop Volvo’s worden gebruikt en gedeeld compleet te veranderen. Auto’s kunnen in plaats van de hele dag op een parkeerplaats door te brengen ook meer en efficiënter gebruikt worden door diegene die dat van de eigenaar mag.”

Volvo start in de lente van 2016 met het testen van deze technologie. In 2017 wordt een beperkt aantal lease-auto’s uitgerust met de nieuwe digitale-sleuteltechnologie. “Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om deze gedeelde sleuteltechnologie toe te passen”, zegt Martin Rosenqvist, New Car Director, Special Products bij Volvo Car Corporation. “We kijken graag hoe we deze technologie in de toekomst kunnen inzetten en staan open voor alle ideeën.”

Volvo is een pionier met deze digitale sleuteloplossing. De Zweedse autobouwer had in 2015 een wereldprimeur door online gekochte artikelen in de auto te laten afleveren. De bezorgdienst kon met behulp van een eenmalig verkregen code de kofferruimte van de betreffende auto openen. Klanten kunnen nu voor het eerst kennismaken met de digitale sleuteltechnologie.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden