Actie banner

Facebook: 5 nieuwe emoji's naast like-knop

Deel dit artikel

,

Op Facebook kun je (straks) niet alleen liken via het bekende duimpje, maar kun je ook je mening geven via vijf nieuwe emoji's. Deze zijn getest, goed bevonden en worden binnenkort uitgerold, zo heeft Facebook-topman Chris Cox gezegd in een interview met Bloomberg.

Facebookers kunnen naast de like-knop hun gevoelens ook uiten met tekentjes die staan voor boosheid, verdriet en liefde. Facebook-baas Mark Zuckerberg zei vorig jaar september al dat het bedrijf alternatieven voor de like-knop zocht, omdat gebruikers die knop bij slecht nieuws vaak vervelend vinden. "Wij willen dat mensen de mogelijkheid hebben om empathie aan te geven, want niet elk moment is een leuk moment."

Het bedrijf begon in zes landen tests om de alternatieven te onderzoeken en vijf emoji's doorstonden de tests. De figuurtjes voor boos, verdrietig, wauw, haha en liefde zullen in het systeem worden opgenomen en kunnen binnenkort worden aangeklikt, aldus Cox. Dan wordt het ook mogelijk om met één klik te reageren op berichten over echtscheidingen of aardbevingen zonder een ongepaste 'vind ik leuk' uit te delen.

Volgens Bloomberg wordt er dagelijks 6 miljard keer op de like-knop geklikt. Dat is meer dan het aantal zoekopdrachten dat Google op een dag krijgt. Het persbureau zegt dat de verandering minstens zo enorm is als wanneer Coca Cola het geheime recept zou veranderen. Facebookers hoeven zich geen zorgen te maken over de duim - die blijft gewoon staan.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden