Actie banner

Alphabet stopt ook met robotica-afdeling Schaft

Deel dit artikel

,

Alphabet trekt de stekker uit Schaft, het robotica-departement dat tweevoetige robots moet maken die onder meer ingezet konden worden bij rampen.

Dat schrijft Nikkei, en het nieuws werd bevestigd aan techsite TechCrunch.

Schaft is het meer geheimzinnige, in elk geval minder van filmpjes voorziene, broertje van Boston Dynamics. Schaft werd in 2012 opgericht door een groep onderzoekers aan de Universiteit van Tokyo, en het werd net als Boston Dynamics door Alphabet opgekocht in 2013.

De interesses van Alphabet lijken sindsdien echter afgedwaald. De techgigant focust zich tegenwoordig meer op industriële robots en onderdelen zoals robotarmen, dan op volledig zelfstandige robots. Schaft zou, samen met Boston Dynamics vorig jaar al verkocht worden aan Japanse techgigant SoftBank. Die is namelijk wel bezig met allerlei robotica. SoftBank is bekend van onder meer de Pepper conversatierobot. In tegenstelling tot die met Boston Dynamics kwam de deal voor Schaft niet rond.

Het lijkt er nu op dat Alphabet het bedrijf ook niet aan iemand anders verkocht krijgt. Na het vertrek van robotica-expert Andy Rubin (wiens gouden parachute na aanklachten rond seksuele intimidatie tot protesten onder werknemers leidde), lijkt het bedrijf niet meer te weten wat er nog mee aan te vangen. De afdeling wordt gesloten en Alphabet zoekt een oplossing voor de overblijvende werknemers.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden