Acer kondigt Switch 3 en 5 aan

Deel dit artikel

,

Acer Switch 5

In New York presenteerde Acer op zijn jaarlijkse persevenement de nieuwste modellen, waaronder ultradunne gaming notebooks, all-in-ones en 2-in-1 notebooks. Uit deze laatste categorie bekeken wij de Switch 5 en 3.

Acer liet in New York zijn nieuwe line-up zien, waarover we de komende tijd meer zullen berichten. We beginnen met de 2-in-1 notebooks, een mix van een notebook en een tablet. Met toetsenbord gebruik je hem als een notebook, zonder het gemakkelijk afneembare toetsenbord heb je een tablet dankzij het touchscreen. Acer kondigde in zijn Switch 2-in-1 notebookreeks twee nieuwe modellen aan. Eerst voelden wij de Switch 5 aan de tand, het paradepaardje.

Switch 5
Acer positioneert de Switch 5 als een veelzijdig, krachtig, stil en betrouwbaar apparaat bedoeld voor werk, school en vrije tijd. Veelzijdig dankzij het 2-in-1 principe, krachtig vanwege de 7e generatie Intel Core i7 of i5 -processor en 8 GB aan werkgeheugen. Deze opvolger van de Switch Alpha 12 is verder opvallend stil tijdens gebruik, prettig als je aan het werk bent in een gedeelde ruimte zoals een vergaderruimte. Die stilte wordt verklaard doordat hij geen ventilator heeft, maar een zogeheten LiquidLoop-koelsysteem. Betrouwbaar is hij vanwege de aanwezigheid van een vingerafdruklezer, Windows Hello en een batterijduur van 10,5 uur. Het 12-inch IPS-beeldscherm heeft een resolutie van 2160 x 1440 pixels en is daardoor scherp en helder. De mooie behuizing is van aluminium.

Meer specificaties
Pluspunt bij de Switch 5 is de kickstand die zichzelf intrekt, waardoor je de kijkhoek eenvoudig met één hand kunt aanpassen. Beide Switch 2-in-1 notebooks kun je ook gebruiken met een Acer Active Pen. Hiermee kun je op het touchscreen met Windows Ink schetsen en aantekeningen maken en opmerkingen plaatsen bij documenten en foto's. 

Zowel de Switch 5 als de Switch 3 heeft een camera aan de achter- en voorzijde; met de webcam aan de voorkant maak je video-opnamen in 720p. Zakelijke gebruikers kunnen kiezen voor de compacte usb Type-C Dock die is uitgerust met DisplayPort, HDMI, twee usb 3.1 Type-C-poorten en drie usb Type-A-poorten, een audio-ingang voor een microfoon en een audio-uitgang voor luidsprekers. Hiermee maak je een snelle overdracht van video, audio en data, houd je het werkgebied rommelvrij en kun je hem rechtstreeks verbinden met een extra beeldscherm en andere apparaten.

Afmetingen en gewicht
De Switch 5 is verkrijgbaar in verschillende opslag- en geheugenuitvoeringen, uit te breiden via een MicroSDXC-slot.  Met afmetingen van 292 x 201,8 x 12 mm (B x D x H) is hij lekker dun en ook licht: slechts 1,27 kg inclusief toetsenbord. De losse Switch-tablet is 9,6 mm dun en weegt 0,92 kg.

Switch 3
De Switch 3 is niet het kleinere broertje qua grootte, want hij heeft met 12,2 inch zelfs een ietsje groter scherm. Wel moet hij het met aanzienlijk mindere specificaties doen, maar daarom kost hij ook de helft van de Switch 5. Hij beschikt over een Intel Pentium of Celeron-processor, een full-hd scherm met een resolutie van 1920 x 1200 en een batterijduur tot 8 uur. De Switch 3 is 295 x 201 x 16,3 mm groot en weegt 0,9 kg inclusief toetsenbord, zonder toetsenbord is de Switch 3-tablet slechts 9,95 mm dun.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer Switch 3 en Switch 5 zijn vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux. De Switch 3 zal beschikbaar zijn vanaf € 599,- en de Switch 5 vanaf € 1199,-.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden