Actie banner

Online presentatie HCC!Noord Cyber Geheimen / gevaren

Donderdag 10 oktober 19:30 tot 22:00

Georganiseerd door:

Online

Vanavond praat Ethisch Hacker Caroline je opnieuw bij, over "CyberCrime...” 

Je kent Caroline van eerdere presentaties, zoals het opsporen van onveilige webcams en uitleg met demonstraties van Phishing varianten. En haar doel voor vandaag is opnieuw jouw kennis van Internet, CyberVeiligheid en Waakzaamheid vergroten.

Zij laat onder andere haar ‘FlipperZero’ zien, een  multifunctioneel hebbedingetje waarmee  kwaadwillenden  proberen auto‘s te openen, toegangspassen te kopiëren en meer digitale rottigheid uit te halen. Caroline kocht zo’n stukje ‘speelgoed’ om uit te proberen en te testen wat er écht allemaal mee kan.

Verder brengen we een bezoekje aan het ‘Internet archief’, bekend als 'The Wayback Machine' en wordt de basisbeveiliging van websites van vitale Nederlandse organisaties onder de loep genomen. We kijken ook naar ‘cyber aanvallen op Kaspersky klanten’, aanvallen waar je nooit iets van ziet of hoort, ook niets van merkt maar die wel dagelijks plaatsvinden.

Als afsluiting laat Caroline zien hoe eenvoudig het is om een ‘malafide wifi punt’ te maken, een zogenaamde ‘Evil Twin’. De gevaren van dit soort wifi netwerken worden natuurlijk uitgelegd en ook hoe je deze kunt herkennen.

Kortom: opnieuw ’n bijeenkomst om digitaal bewuster te worden en de kans dat jij een cyberslachtoffer wordt te verkleinen.

Deelnamen URL is : https://wij.hcc.nl/hccnoord-cybercrime

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden