Ik zie steeds '404 page not found'. Doe ik iets verkeerd?

Deel dit artikel

,

Het gebeurt mij regelmatig dat een site helemaal onvindbaar is of dat ik de melding krijg '404 Page not found'. Doe ik nou iets verkeerd of ligt het niet aan mij?

Harold K.

Je wilt even snel wat opzoeken en dan krijg je in plaats van de gewenste informatie ineens een foutmelding te zien. Erg vervelend natuurlijk. De meest voorkomende foutmeldingen zijn:

403 Forbidden
Je hebt geen toegang tot deze pagina op deze website.

404 Page not fount
De pagina die je opvraagt, bestaat niet (meer).

500 Internal server error
Wanneer je deze melding krijgt, is er een probleem met de server van de website.

Als eerste zou ik even checken of je geen tikfout gemaakt hebt. Zeker wanneer je snel wat intypt, is een tikvautje snel gemaakt. Als je geen tikfout gemaakt hebt, check dan even of andere websites wel te bezoeken zijn. Zo niet, dan heb je een verbindingsprobleem. Probeer dan eens met je telefoon dezelfde website te bereiken (via 4G). Lunt dit wel, dan werkt vermoedelijk je vaste internet (al dan niet via wifi) niet goed. Het kan nooit kwaad je modem/router te resetten. Haal deze twee minuten van de elektriciteit.

Wanneer je andere websites moeiteloos kunt bereiken, dan zit de fout mogelijk in de website. Je kunt dit zelf checken. Ga naar down.com. Wanneer je daar de url intikt, krijg je vanzelf de melding of de website bereikbaar is.

Let op: krijg je geen verbinding met bijvoorbeeld je bank, wees dan heel voorzichtig. Check bijvoorbeeld op allestoringen.nl of jij de enige bent. En dubbelcheck de url die je hebt ingetikt!

 

Check altijd wat je intikt. Hieronder is het bij kennidsag misgegaan (twee letters verwisseld). Niet vreemd dat er dan een foutmelding komt. De juiste url moet natuurlijk https://hcc.nl/kennisdag zijn

Knipsel 404 fout

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden