Actie banner

Hoe kies je een VPN?

Wat een VPN is en hoe je er een instelt, hebben we je eerder al verteld. En dat er verschillende toepassingen voor een VPN zijn eveneens, maar hoe kies je de VPN-dienst die het best bij jouw wensen past?

Je kunt een VPN inzetten voor verschillende doeleinden en dan maakt het dus ook verschil op welke vlakken een VPN-aanbieder zich van zijn sterkste kant laat zien. Wellicht wil je een VPN die over de gehele linie goed presteert, maar gaat het je bijvoorbeeld vooral om je privacy, dan vind je het misschien wel minder belangrijk of hij ook geschikt is voor Netflix, of juist andersom.

Hoe dan ook kun je hiervoor terecht bij VPNGids.nl. Zij ontwikkelden namelijk een VPN-vergelijkingstool, waarmee je niet alleen de algehele kwaliteit van een VPN-dienst checkt, maar ook op specifieke functies kunt filteren.

VPN's worden allemaal voorzien van een score die bepaald wordt door te testen op veiligheid, snelheid, gebruiksgemak, het servernetwerk en extra functies. Je kunt dus voor de VPN-aanbieder met de hoogste algemene score gaan, maar als je heel specifieke wensen hebt, scoort die VPN misschien uitgerekend op datgene waar jij hem het meest voor gaat gebruiken net wat minder. Of wellicht is die heel goede VPN-aanbieder jou gewoon te duur en/of beschikt hij over functies die jij niet nodig hebt.

Je kunt vervolgens de lijst resultaten verfijnen met verschillende filters, zoals het gewenste besturingssysteem, de prijs, het aantal verbindingen, of er logs worden bijgehouden of bijvoorbeeld het gebruikte protocol. Zo kies je niet alleen maar een goede VPN, maar vooral een VPN die doet wat jij ervan verwacht.

Als HCC-lid profiteer je van een heel mooie aanbieding op Goose VPN: je krijgt twee jaar lang Goose VPN Unlimited voor slechts € 2,- per maand, dat is dus € 48 in plaats van ruim € 310, een korting van ruim 80%!

Lees ook
>> Wat is een VPN?
>> Hoe stel ik een VPN in?
>> Ken jij alle toepassingen van VPN?

>> Naar de VPN-vergelijkingstool

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden