Zelf aan de slag met het monteren van video’s

Deel dit artikel

,

Waar je een professionele bedrijfsfilm laten maken het beste over kunt laten aan een gespecialiseerd bedrijf, kun je een vakantievideo relatief makkelijk zelf in elkaar zetten. Er zijn tegenwoordig tal van tools voor zowel je computer als tablet en telefoon, om verschillende losse fragmenten samen te brengen tot een geheel. Mensen vinden het vaak veel leuker om een video te bekijken, dan losse foto’s. Mede doordat bewegend beeld doorgaans veel meer zegt. Het laat men beter opgaan in hetgeen je gezien en gedaan hebt tijdens je vakantie.

Dat een video vaak beter scoort dan losse foto’s, maakt dat de vraag van bedrijven naar de hulp van een professioneel videoproductiebedrijf de afgelopen jaren sterk groeide. Het past bij de trend dat men zogenaamde snackable content een steeds belangrijker onderdeel is van de marketingcampagnes van organisaties.

Verschillende ideeën voor je eerste video’s 
Niet alleen voor een samenvattende video van je vakantie is het gebruik van dergelijke tools leuk. Je kunt ze ook gebruiken om bijvoorbeeld beelden van je (klein)kinderen te monteren tot een fraaie video. Maak voor ieder levensjaar een nieuwe film! Of denk aan een video waarin je mensen meeneemt in je sport. Monteer een actiecamera op je helm tijdens een wintersportvakantie of bijvoorbeeld tijdens het fietsen in je omgeving. Met de juiste montage geef je in de video een fraai overzicht van hetgeen je onderweg gezien hebt. Plak er een leuk muzieknummer onder om de beelden nog aantrekkelijker te maken. Een heuse promotievideo voor je eigen regio. 

Tools voor het bewerken van video’s op je computer 
Populair is het gebruik van Adobe Premiere Pro. Tegelijkertijd kost deze tool relatief veel en zijn de mogelijkheden veel uitgebreider dan je in eerste instantie nodig hebt. Een passend alternatief is Adobe Elements. Vaak wordt het gezien als de beste tool voor beginners, een opstapje naar het gebruik van Adobe Premiere Pro. Ook Corel VideoStudio Pro en CyberLink PowerDirector 365 zijn tools die je kunt overwegen. 

Andere tools die je gratis kunt gebruiken zijn Lightworks, VideoPad, HitFilm Express, DaVinci Resolve en OpenShot. Houd er rekening mee dat bij sommige tools een watermerk in beeld verschijnt bij het produceren van je film. Je kunt het watermerk verwijderen als je besluit te betalen voor de tool. Het is een goede manier om de tools eerst te leren kennen en te kijken welke van deze programma’s voor jou het beste werkt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden