YouTubes premiumabonnement nu ook in Nederland en Belgie

Deel dit artikel

,

Videosite YouTube brengt op woensdag zijn Premium-abonnement en bijbehorende muziekdienst naar Nederland en België.

Voor 10 euro per maand kun je een abonnement afsluiten op de muziekdienst YouTube Music. Voor dat bedrag kun je onbeperkt naar muziek luisteren. Voor een bedrag van 12 euro per maand krijg je toegang tot zowel YouTube Music als YouTube Premium. Met de premium-optie kunnen video's zonder advertenties worden bekeken op de videosite.

Premium-abonnees kunnen video's ook in de achtergrond afspelen binnen de app. Dit maakt het mogelijk de app te sluiten en te blijven kijken. Het is met YouTube Premium daarnaast mogelijk om video's offline te bewaren. Tot slot zijn een aantal video's alleen voor abonnees beschikbaar.

Slimme algoritmes
Muziekdienst YouTube Music heeft muziek van de grootste labels en een aantal indie-uitgevers. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld concertvideo's op YouTube te bekijken en beluisteren, die niet bij andere diensten beschikbaar zijn.

YouTube Music schotelt op basis van slimme algoritmes de juiste afspeellijsten voort. Zo zal de muziekdienst bijvoorbeeld herkennen als je in de sportschool staat en dan automatisch een workout-lijst laten zien.

Zowel YouTube Music als YouTube Premium zijn vanaf woensdag beschikbaar voor iOS en Android. Beide diensten zijn op computers ook te gebruiken vanuit de browser.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden