Banner fotowedstrijd scheurkalender

'YouTube wordt volledig sociaal netwerk'

Deel dit artikel

,

Google wil van zijn videosite YouTube een vollediger sociaal netwerk maken, met de mogelijkheid om tekst, foto's en links te delen. De functie 'Backstage' is momenteel in ontwikkeling en zal later dit jaar worden uitgerold, meldt VentureBeat op basis van anonieme bronnen.

Populaire YouTube-accounts krijgen vermoedelijk als eerste toegang tot Backstage, dat vergelijkbaar zou zijn met een Facebook- of Twitter-profiel.

Abonnees van videokanalen krijgen Backstage-posts automatisch in een nieuwsfeed te zien. Het moet ook mogelijk worden om video's enkel op Backstage te delen. Dat zou een intiemere video-ervaring moeten opleveren dan bij een video die voor iedereen zichtbaar is.

YouTube wil het voor kijkers van YouTube-kanalen ook mogelijk maken om te reageren op Backstage-posts. Dat kan niet alleen met tekst, maar ook met foto's en video's.

Facebook en Twitter
Hoewel YouTube nog altijd de populairste videosite ter wereld is, ontbreekt het vooralsnog aan veel sociale functies. Veel eigenaren van YouTube-kanalen communiceren daarom vooral met hun fans via andere netwerken als Facebook en Twitter. Die sociale netwerken zetten zelf ook steeds meer in op het vertonen van video's.

Google wilde niet reageren op het bericht over de ontwikkeling van Backstage.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden