YouTube trekt meer moderators aan tegen ongepaste video's

Deel dit artikel

,

Om te voorkomen dat YouTube kinderen ongepaste video’s voorschotelt, gaat het bedrijf extra moderators inhuren.

Volgend jaar zullen er meer dan tienduizend mensen bij Google werken die zich bezighouden met het verwijderen van ongepaste content, belooft YouTube-ceo Susan Wojcicki in een blogpost. De nieuwe werknemers moeten ervoor zorgen dat content die in strijd is met de regels van YouTube, sneller wordt verwijderd. “Ons doel is om kwaadwillenden één stap voor te blijven”, schrijft ze.

Wojcicki’s belofte om harder op te treden tegen ongepaste content komt nadat YouTube de afgelopen maand onder vuur is komen te liggen vanwege gewelddadige en obscene video’s die werden voorgeschoteld aan kinderen én vanwege kanalen met shockerende video’s waarin kinderen de hoofdrol spelen. BuzzFeed News ontdekte dat op YouTube talloze video’s staan waarin jonge, schaars geklede kinderen in compromitterende of uitermate vervelende situaties worden gefilmd.

Het verwijderen van dergelijke content kan niet louter aan slimme algoritmes worden overgelaten. “Menselijke reviewers blijven essentieel voor zowel het verwijderen van content als het trainen van machine learning-systemen”, schrijft Wojcicki. “Het menselijke oordeel is van het grootste belang om op basis van de context een beslissing te nemen over de content.”

Meer kritiek
Eerder dit jaar kreeg YouTube ook al kritiek omdat de videodienst te weinig zou ondernemen tegen extremistische content. Die kritiek heeft YouTube volgens Wojcicki ter harte genomen. Sinds juni hebben de moderators van de site bijna 2 miljoen video’s met extremistische en gewelddadige content handmatig beoordeeld.

Inmiddels wordt 98 procent van de extremistische video’s die YouTube verwijdert, als eerste opgemerkt door de algoritmes die het bedrijf heeft geleerd om dergelijke video’s op te sporen. Op vergelijkbare wijze wil de videosite in de komende tijd video’s aanpakken die ongeschikt zijn voor kinderen of waarin kinderen op onaangename wijze in beeld worden gebracht.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden