Actie banner

Youfone stapt ook in energie

Deel dit artikel

,

Youfone is een bekend merk in de wereld van mobiele telefonie. Later kwam daar ook internet thuis en televisie bij. Nu stapt Youfone ook in de levering van energie, zo blijkt uit een mededeling van de ACM.

Youfone is een ambitieuze en onafhankelijke telecomprovider met meer dan 500.000 klanten en werd in 2008 opgericht door Valentijn Rensing. Tegenwoordig bieden het bedrijf sim-only, mobiele internetabonnementen, vaste internetdiensten, tv-diensten en supersnel glasvezel. En daar gaat dus energie bijkomen.

Bij Youfone werkt slechts een kleine groep mensen. Valentijn Rensing liet in eerdere interviews weten veel zaken uit te besteden. Want volgens Rensing profiteert hij zo van de beste specialisten en wordt er kostenefficiënt gewerkt. Het bespaart bovendien ook onpraktische managementlagen.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft maandag 19 september bekendgemaakt dat het op 25 augustus j.l. namens de Minister van Economische Zaken en Klimaat vergunningen heeft verleend aan Youfone Energie BV om energie te leveren aan kleinverbruikers. De ACM vindt dat Youfone Energie B.V. heeft aangetoond te voldoen aan de wettelijke vereisten die om energie aan kleinverbruikers te leveren.

Om de financiële weerbaarheid van energieleveranciers te vergroten, gaat de ACM verscherpt toezicht houden op bedrijven die elektriciteit of gas leveren aan consumenten. In een nieuwe beleidsregel legt de ACM vast hoe zij dit toezicht vorm geeft. Deze beleidsregel zal vanaf 1 oktober 2022 van kracht worden. Vanaf dan dienen energieleveranciers ook aan de eisen in deze beleidsregel te voldoen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden