XS4ALL Moet Blijven wil nieuw bedrijf starten

Deel dit artikel

,

Het actiecomité XS4ALL Moet Blijven werkt aan de oprichting van een nieuw bedrijf onder een nieuwe naam. Tegelijkertijd hopen zij dat KPN meewerkt aan een oplossing voor het behoud van het huidige merk XS4ALL.

Volgens een persbericht zijn de plannen voor het nieuwe bedrijf zijn al vergevorderd. Hierbij willen ze de juridische structuur zo vormgegeven dat privacy, veiligheid, vrije toegang voor iedereen en bescherming tegen datadeling centraal staan.

Naar eigen zeggen zijn er inmiddels een aantal investeerders gevonden die zeer geïnteresseerd zijn in het oprichten van een bedrijf met een ideologische drive én gezond zakelijk inzicht. Bovendien wordt gesproken met bestaande bedrijven op het gebied van hosting, telefonie, infrastructuur en beveiligd e-mailgebruik.

“Wij roepen KPN nogmaals op met ons in gesprek te gaan over deze optie. Als deze optie op niets uitloopt komt het comité op afzienbare termijn met een eerste stap waarmee klanten en medewerkers founding member kunnen worden van het nieuwe bedrijf” zo stellen de leden van het Actiecomité.

Actie
Donderdagochtend deelde een delegatie van het actiecomité appeltaart uit aan XS4ALL-medewerkers om hen een hart onder de riem te steken. Ook oud-directeur Doke Pelleboer was aanwezig. Hij overhandigde een pamflet aan KPN-topman Maximo Ibarra

De petitie voor behoud van XS4ALL is intussen door meer dan 52.000 mensen getekend. Ook werd er al meer dan 10.000 euro gedoneerd en zijn er al bijna 1.000 ‘XS4ALL Moet Blijven’ t-shirts besteld.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden