Banner fotowedstrijd scheurkalender

Xiaomi Europees marktleider in smartphones

Deel dit artikel

,

Op het gebied van smartphones is Xiaomi sinds kort marktleider in Europa met een marktaandeel van 25%, dus boven Samsung en Apple. Een opvallend cijfer, want er werden in 2021 14% meer smartphones verkocht vergeleken met 2020. Overigens heeft die 25% wel betrekking op het aantal verscheepte modellen.

Xiaomi is sinds het tweede kwartaal van dit jaar marktleider in Europa op het gebied van smartphones, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde onderzoek van Strategy Analytics. Het heeft een marktaandeel van 25% van alle smartphones die naar Europa zijn verscheept, meer dan alle andere fabrikanten. Ook de markt voor smartphones groeide: dit jaar werden er 14% meer verkocht dan vorig jaar. Vorig jaar daalde de verkoop van smartphones in Europa sterk door de gevolgen van COVID-19 op de smartphonemarkt.

Xiaomi boven Samsung en Apple
Xiaomi verscheepte bijna 13 miljoen smartphones in Europa, numer twee is Samsung met 12 miljoen en Apple is met 9,6 miljoen verscheepte modellen nummer 3 zoals hieronder te zien is. Het herstel van de smartphone-industrie is te danken aan het aanhoudende economische herstel, een gezonde vraag van consumenten en scherpe prijzen van 5G-smartphones. In Nederland verkoopt Xiaomi onder andere de Xiaomi Mi 10T Lite.

Tabel met shipments

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden