Windows 10-update na problemen hervat

Deel dit artikel

,

W10 October 2018 Update

Microsoft hervat de uitrol van de najaarsupdate van Windows 10. De update, die in oktober werd uitgebracht, had problemen die er in eerste instantie voor konden zorgen dat bestanden verloren gingen.

Gebruikers die handmatig zoeken naar de update, kunnen het besturingssysteem inmiddels downloaden, schrijft Microsoft.

Nadat Microsoft gebruikers opriep om de Windows 10-update niet te installeren, maakte het bedrijf in oktober bekend dat de oorzaak is gevonden en de problemen zijn opgelost.

Het bedrijf zegt de huidige uitrol van de update in de gaten te houden. Op basis daarvan wordt de update de komende maanden beschikbaar gesteld voor alle apparaten met Windows 10. De najaarsupdate is om die reden nog niet direct voor alle gebruikers beschikbaar.

Gebruikers die de Windows 10-update eerder hebben geïnstalleerd en daarbij bestanden zijn verloren, kunnen contact opnemen met Microsoft. Het bedrijf zegt niet te kunnen garanderen dat gebruikers hun bestanden daadwerkelijk terugkrijgen. Wel kan speciale software daar mogelijk bij helpen. Tot die tijd krijgen gebruikers het advies hun computer zo min mogelijk te gebruiken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden