Windows 10 update beschikbaar vanaf 17 oktober

Deel dit artikel

,

De volgende grote update voor Windows is vanaf 17 oktober beschikbaar. Dat heeft Microsoft tijdens de IFA bevestigd.

Terry Myerson, executive vice-president voor Windows en Devices bij Microsoft, onthulde tijdens zijn keynote op IFA dat de Fall Creators Update op 17 oktober verschijnt.

Mixed reality
De voornaamste nieuwigheid is de ondersteuning voor mixed reality headsets. Die was er al sinds april voor ontwikkelaars. Maar die wordt nu ook beschikbaar voor consumenten. Myerson demonstreerde de functies met behulp van een headset van Acer, maar ook Lenovo, Dell en Asus bieden een dergelijke headset.

"We zien technologie van Hololens nu doorstromen naar andere fabrikanten, zoals Acer. Het is eenvoudig, je hoeft geen camera's in je kamer op te stellen en een headset zul je al kunnen kopen vanaf 299 dollar." Daarmee verwijst Myerson naar de HTC Vive, al biedt die een volledige immersive ervaring waar alles virtueel is.

Mogelijk oogbesturing
Andere nieuwigheden in de Fall Creators Update zijn een betere beveiliging, enkele opties voor gamers zoals de functie om bij het streamen standaard enkel gamegeluid mee te sturen (en dus niet het geluid van je eigen microfoon).

Maar het interessantste is mogelijk de oogbesturing. "Windows moet inclusive by design zijn, daarom kan je vanaf de Fall Creators Update Windows 10 besturen met je ogen." De mogelijkheid moet onder meer mensen met ALS toelaten om Windows 10 te gebruiken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden