Banner fotowedstrijd scheurkalender

WhatsApp schrapt betaalde abonnementen

Deel dit artikel

,

WhatsApp schrapt de betaalde abonnementen en wordt voor alle gebruikers gratis. Dat heeft voorman Jan Koum bekendgemaakt. WhatsApp was tot nu toe alleen het eerste jaar gratis, al hebben veel gebruikers vermoedelijk nog nooit betaald.

WhatsApp wil niet dat 'mensen verstoken blijven van communicatie vanwege een probleem met hun creditcard', meldt oprichter Jan Koum maandag op de DLD Conference. WhatsApp werkte tot nu toe met betaalde abonnementen die gebruikers konden afsluiten. In de praktijk werd het abonnement van veel gebruikers na het eerste jaar echter gratis verlengd.

De betaalde abonnementen komen te vervallen binnen een paar weken. De betaalde abonnementen waren het verdienmodel van WhatsApp. De chatapp wil nu geld gaan verdienen door het aanbieden van diensten aan bedrijven die de app gebruiken, meldt Wired. Koum noemt daarbij het voorbeeld van het reserveren van een tafeltje voor een restaurant. Het restaurant zou WhatsApp betalen voor het aanbieden van die dienst.

De chatapp zit op 990 miljoen gebruikers en nadert dus een miljard. In Nederland zou de chat-app op bijna tien miljoen smartphones staan.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden