Banner fotowedstrijd scheurkalender

WhatsApp maakt weggooien makkelijker

Deel dit artikel

,

WhatsApp voegt een nieuwe functie toe, waardoor gebruikers kunnen kiezen welke meegestuurde filmpjes, foto’s en gifjes ze willen bewaren of weggooien. Hierdoor kun je interessante bijlagen behouden, zonder dat het geheugen van je smartphone volloopt.

De mogelijkheid om met WhatsApp niet alleen te chatten, maar ook video’s en bestanden te delen, is een van de dingen die de app zo populair maakt. Alleen: wat doe je met al die bijgevoegde bestanden? Via de functie Automatisch downloaden – al of niet alleen bij een wifiverbinding - komt alles op je smartphone terecht, wat een enorme aanslag kan zijn op de opslagcapaciteit. En wil je opgeslagen filmpjes, foto’s en gifjes verwijderen, dan moest je ook meteen álles weggooien. WhatsApp still

Bestandsbeheer
WhatsApp komt nu met een oplossing voor die kwestie in de vorm van een bestandsbeheer-optie. Wanneer deze is uitgerold, kunnen gebruikers voortaan een selectie maken van welke bestanden ze willen verwijderen. Deze functie voor zowel Android als iOS komt terecht in de instellingen onder Data- en opslaggebruik.

De app geeft een melding wanneer je geheugen dreigt vol te raken. Wie op de beheeroptie klikt, ziet direct hoeveel geheugen de bijlagen samen verbruiken. In een venster met thumbnails kun je bestanden selecteren en verwijderen, zoals je dat ook in de normale foto-opslag van je apparaat doet. Extra opties zijn het weggooien van bestanden die groter zijn dan 5 MB of filmpjes die veel doorgestuurd worden (zie afbeelding).

In deze video zie je hoe het werkt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden