Wearables worden steeds populairder

Deel dit artikel

,

Het wordt verwacht dat de verkoop van wearables zal toenemen in de komende jaren. Dit komt omdat ze steeds goedkoper en kleiner worden.

Onderzoeksbureau Gartner ziet de wereldwijde omzet van wearables toenemen gedurende de komende jaren. Onder wearables, of draagbare elektronica, vallen onder andere smartwatches en draadloze oordopjes. Volgens Gartner bedroeg de wereldwijde omzet aan het eind van 2018 32 miljard dollar. In 2019 verwachten ze dat er meer dan 40 miljard dollar aan draagbare elektronica zal worden uitgegeven en in 2020 meer dan 51 miljard. Uiteindelijk wordt voor 2021 een totale omzet van ruim 62 miljard dollar verwacht.

De populairste wearable is de smartwatch. De verwachting is dat dit draagbare artikel verantwoordelijk zal zijn voor 30 tot 40 procent van de omzet van de wearable markt. Als reden hiervoor ziet Gartner de groeiende concurrentie tussen bedrijven die smartwatches verkopen. De producten van Apple en Samsung zijn nog best duur, maar goedkopere alternatieven van Xiaomi en Huawei zullen ervoor zorgen dat de prijzen van Apple en Samsung gaan dalen. Zo kunnen ook mensen met een krappere portemonnee een smartwatch kopen. Google heeft laten weten dat ze met de overname van Fitbit ook weer smartwatches willen gaan maken. De concurrentie zal hierdoor alleen maar toenemen en dat is in theorie goed voor de klant.

Een andere reden voor de toename in verkoop van wearables is de verkleining van de technologie. Deze zorgt ervoor dat slimme technologie tegenwoordig al in de plooien van je kleding kan zitten. Zo is er strandkleding die in de gaten houdt hoe krachtig de zon is en of je lichaam nog goed genoeg beschermd is. Ook bestaat er een jasje met een touchpad in de mouw. Met deze touchpad kun je basisfuncties bedienen op de smartphone die je misschien niet bij de hand hebt.

De sensoren in wearables worden ook steeds beter. Met de vooruitgang in technologie zal de beschikbare informatie beter en waardevoller worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan slaap- en fitnesstrackers.

Waar de klant van een wearable wel rekening mee moet houden zijn de gegevens die verstrekt worden aan de producent van de wearable. Gartner zegt dat de data goed beschermd wordt door de verschillende overheden, maar voorzichtigheid is altijd geboden.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden