Waarom elektrische jaloezieën tegenwoordig populair zijn

Deel dit artikel

,

ADVERTORIAL - Als je de jaloezie van gasten thuis wilt opwekken dan gaat er niets boven elektrische jaloezieën. Wat maakt elektrische jaloezieën eigenlijk zo populair?

Als je de jaloezie van gasten thuis wilt opwekken dan gaat er niets boven elektrische jaloezieën. Of in plaats van jaloezie waarschijnlijk eerder waardering, interesse én de vraag in welke winkel je de raamdecoratie hebt gekocht. Het lijkt haast op een verhaal van de underdog die vergeten is en weer een complete comeback maakt. Wat maakt elektrische jaloezieën eigenlijk zo populair?

1. De beste controle over het licht
In plaats van schuiven of rollen kun je de dunne stroken kantelen. Dit maakt jaloezieën bijzonder en uniek. Vooruit, met lamellen kun je een dergelijk effect bereiken maar de horizontale uitvoering werkt toch nét iets beter wat ons betreft. Donker, licht en alles wat ertussen zit zonder de gehele jaloezie naar boven te trekken. Een klein stukje draaien transformeert de lichtinval in de ruimte. Met elektrische jaloezieën profiteer je optimaal van de mogelijkheden omdat je niet eens naar het venster hoeft te lopen. Zit je voor de televisie en wil je het licht een tikkie anders laten vallen in huis? Met een draai aan de schijf op de afstandsbediening regel je het.

2. Privacy wanneer jij dat wilt
De oorsprong van jaloezieën komt uit Perzië waar dames in harems gescheiden werden van gasten. Door schermen te plaatsen met gekantelde latten konden mensen niet zomaar de beeldschone dames aanschouwen. Nu zijn elektrische jaloezieën ideaal om privacy in huis te creëren zonder de ruimte te verduisteren. Afhankelijk van de plaatsing kun je de latten naar beneden of juist naar boven draaien om inkijk tegen te gaan. Zelf kun je wel eenvoudig naar buiten kijken. De oorspronkelijke functie van de jaloezie is niet alleen behouden gebleven maar zelfs verbeterd dankzij de elektronische bediening.

3. Ze zien er mooier uit dan vroeger
Smaken verschillen maar de jaloezieën die je tegenwoordig kunt bestellen zien er prachtig uit. Zo kun je kiezen uit aluminum, dit is een hoogwaardig en onderhoudsvriendelijk materiaal. Of ga voor bamboe wat het geheel een natuurlijke uitstraling geeft. Er zijn volop kleuren verkrijgbaar en de motor van een elektrische jaloezie wordt netjes weggewerkt. De stroomvoorziening is oplaadbaar, je hoeft dus niet het systeem op het lichtnet aan te sluiten met een kabel. Al deze kenmerken zorgen voor een type raamdecoratie dan iedere kamer een make-over zal geven.

4. De bediening werkt perfect
Poweredblinds raamdecoratie is met name bijzonder vanwege de bediening. Met een afstandsbediening, app of zelfs met je stem kun je de elektrische jaloezieën openen of sluiten. Dit is mogelijk dankzij de smart home toepassingen van Somfy. Dit merk levert de technologie achter de trendy raamdecoratie. Alles over PoweredBlinds kun je op de website vinden. Je zult mogelijkheden ontdekken die je niet voor mogelijk had gehouden.

Als je meerdere gordijnen in huis hebt hangen met een elektrisch systeem dan kun je bijvoorbeeld ook de raamdecoratie aan de zuidzijde sluiten als de zon fel schijnt overdag. Of sluit de elektrische jaloezieën in de kinderkamer vanuit de keuken als het tijd wordt om naar bed te gaan. Je kunt verder koppelingen maken met de verlichting, thermostaat of luidsprekers en nog veel meer. Door voorkeuze programma’s in te stellen kun je de woning automatiseren aan eigen voorkeur. Uiteraard kun je altijd via de afstandsbediening het systeem bedienen, je bent niet verplicht om je gehele woning ‘smart’ te maken.

elektrische jaloezieen

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden