Banner fotowedstrijd scheurkalender

'Voor het eerst meer omzet uit Android- dan uit iOS-apps'

Deel dit artikel

,

App-ontwikkelaars zullen dit jaar voor het eerst meer omzet draaien via Android-apps dan via iOS-apps. Dat voorspelt marktonderzoeker App Annie donderdag in een nieuw rapport.

Iets meer dan de helft van de Android-omzet zal afkomstig zijn uit de officiële Android-appwinkel Google Play, terwijl de andere helft uit alternatieve appwinkels voortvloeit. Die zijn vooral in Azië populair.

App Annie verwacht dat dit jaar een omzet van 41 miljard dollar (38 miljard euro) zal worden gedraaid via Android-apps, een groei van ruim 50 procent. De markt voor iOS-apps groeit met 18 procent naar 40 miljard dollar.

In de komende vijf jaar blijft de App Store van Apple wel de grootste individuele winkel, denken de marktonderzoekers. Het rapport kijkt alleen naar betaalde app-downloads en in-app aankopen. Omzet via advertenties in apps wordt niet meegerekend.

Het aantal downloads uit Google Play ligt al jaren hoger dan uit de App Store, maar Apple-klanten geven veel meer uit aan apps. Games zijn de lucratiefste categorie voor app-ontwikkelaars.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden