Vodafone schaft roamingkosten af voor bepaalde abonnementen

Deel dit artikel

,

Vodafone schaft de roamingkosten af voor klanten met een Red- of Black-abonnementen. In alle landen van de Europese Unie en in nog enkele andere landen hoeven klanten vanaf maandag niet meer apart af te rekenen voor belminuten, sms'jes en MB's.

Telefonie, sms en data gaan vanaf maandag vanuit de bundel in veertig landen, zo zegt Vodafone. Daartoe behoren alle veertig landen van de Europese Unie, maar ook landen daarbuiten waar Vodafone als provider actief is, zoals Turkije en Albanië.

Standaard krijgen klanten ook een aantal belminuten, die ze kunnen gebruiken bij telefoontjes vanuit Nederland naar het buitenland. Als de databundel op is, kunnen klanten net als in Nederland data bijkopen in volumes van 1GB, 3GB, 5GB en 10GB. Daarvoor gelden in Nederland en in de rest van Europa dezelfde tarieven.

Met de stap maakt Vodafone zijn aanbod klaar voor het afschaffen van de roamingkosten medio 2017. Vanaf 15 juni 2017 mogen providers geen kosten aan hun klanten in rekening brengen als die in het buitenland van hun bundel gebruikmaken. Providers mogen deze kosten wel onderling in rekening brengen, met inachtneming van de geldende maximumtarieven.

De Europese Commissie kwam onlangs met een gewijzigd voorstel voor de afschaffing van roamingtarieven in 2017. Daarin is geen beperking opgenomen aan de tijd dat gebruikers in het buitenland mogen verblijven en gebruik kunnen maken van hun bundel.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden