Actie banner

VLC werkt nu ook met Chromecast

Deel dit artikel

,

Open source mediaspeler VLC heeft voor het eerst in drie jaar een grote update gekregen. Deze nieuwe versie VLC 3.0 ondersteunt nu zowel de desktopversie als de mobiele app Chromecast.

Dat betkent dat je nu vanaf je laptop of smartphone vrij eenvoudig mediabestanden kunt afspelen op een tv waar een Chromecast op is aangesloten.

Gebruikers krijgen het cast-icoon te zien als hun toestel en de Chromecast op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Als het afgespeelde videoformaat ook door de Chromecast wordt ondersteund dan wordt er gewoon gestreamed, anders wordt het bestand eerst gecodeerd op je toestel. Dat laatste kan ervoor zorgen dat je batterij sneller leeg loopt.

Google Chromecast is al enkele jaren op de markt, maar richt zich in eerste instantie op streamingdiensten als YouTube en Netflix. Het was wel ook mogelijk om vanaf Android je volledige scherm te casten, maar voor het afspelen van video werkte dit meestal niet zo vlot. Met deze nieuwe versie gaat dat veel beter.

Meer nieuwtjes
Andere nieuwigheden in VLC 3.0 is dat de desktop- en mobiele variant voortaan dezelfde versienummering zullen volgen. Ook is er voortaan onder meer hardware decoding om 4K en 8K beelden vlotter af te spelen, wordt 360° video ondersteund en kun je browsen door je lokale bestanden. Alle veranderingen lees je op het blog van VideoLAN.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden