Vind je Galaxy-accessoires terug

Deel dit artikel

,

Heb je een Samsung én een slecht geheugen voor waar je je spullen laat? Goed nieuws: het merk komt nu met SmartThings Find om je zoekgeraakte Galaxy-accessoires terug te vinden.

Je Samsung Galaxy-telefoon terugvinden kon al met de optie Zoek mijn mobiel. Samsung voegt nu de mogelijkheid toe om ál je Galaxy-apparaten op te sporen: je tablet, smartwatch en draadloze oortjes. Samsung combineert twee technieken voor deze zoekfunctie: Bluetooth Low Energy en Ultra-wideband. De SmartThings Find-functie vraagt om een toestel met minimaal Android 8. De signalen die de apparaatjes uitzenden, zijn versleuteld, zodat alleen de eigenaar ze kan oppikken.

Augmented reality
Om de apparaten terug te vinden, hoeven deze niet met het thuisnetwerk verbonden te zijn. De service toont de locatie van de apparaten op een kaartje. Wanneer gebruikers in de buurt komen, kunnen ze het apparaat een seintje laten geven. Bovendien zet Samsung augmented reality in, waarbij het beeld intenser van kleur wordt, naarmate je dichterbij komt.

De update voor SmartThings Find wordt deze week uitgerold. Voorlopig is de functionaliteit voorbehouden aan Galaxy-accessoires, maar Samsung meldt dat begin volgend jaar ook de Smart LTE-trackers aan de beurt zijn. Dit zijn 'slimme' elektronische labels die je aan elk object kunt bevestigen, waarvan je bang bent dat je het kwijtraakt.

Lees hier meer.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden