Verzekeraars lanceren overzichtssite

Deel dit artikel

,

Nederlandse verzekeraars introduceren een website voor overzichten van verzekeringen. De site moet consumenten meer inzicht in hun verzekeringen en de dekkingen ervan geven.

Consumenten kunnen vanaf dinsdag bij Mijnverzekeringenopeenrij.nl zelf een overzicht van hun verzekeringen maken, zo laat het Verbond van Verzekeraars weten. Zo kunnen zij zien of ze dubbel zijn verzekerd of juist dekking missen.

Consumenten moeten zich daarvoor eenmalig identificeren, hun verzekeraars kiezen en hun klantkenmerken invullen. Dit kunnen polis-, klant- en relatienummers zijn. De gevonden verzekeringen worden dan aan het overzicht toegevoegd.

Ook kunnen ze hun overzicht via een machtiging met bijvoorbeeld familieleden delen. De gegevens worden alleen gedeeld als de consument daar zelf uitdrukkelijk voor kiest.

"Met het online overzicht heb je altijd en overal een actueel en overzichtelijk beeld van je verzekeringen. Dat is handig op momenten waarop je snel informatie over je verzekeringen nodig hebt, bijvoorbeeld als je schade hebt", stelt algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars.

Deelnemers
Het is nog niet mogelijk om alle verzekeringen toe te voegen, omdat nog niet alle deelnemende verzekeraars op de website zijn aangesloten.

Zo'n 60 procent van de verzekeringen kan op dit moment ingevuld worden. Dit aandeel groeit later dit jaar naar verwachting richting 80 tot 85 procent. Op de site staat een lijst met deelnemende verzekeraars en bedrijven die binnenkort mee gaan doen.

Een woordvoerder van Verbond van Verzekeraars legt uit dat sommige verzekeraars nog even willen wachten of er nog niet helemaal klaar voor zijn. "Er gebeurt een hoop in verzekeringsland op dit moment en een aantal verzekeraars is gewoon nog bezig om de aansluiting af te ronden. Het is een vrij intensieve operatie."

Hij benadrukt daarnaast dat de beveiliging van de data door externe partijen wordt gecontroleerd. "Op basis daarvan gaan wij ervan uit dat het goed gaat komen", aldus de zegsman. Verder kunnen verzekeraars de gegevens niet inzien en de data ook niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

Het Verbond van Verzekeraars kondigde het idee voor de site begin 2015 aan. Toen werd nog uitgegaan van een start in 2017. Het initiatief doet denken aan de site Mijnpensioenoverzicht.nl met overzichten van pensioenen.

De website is in opdracht van Stichting De Poliskluis ontwikkeld. Het bestuur van deze stichting bestaat uit vertegenwoordigers van zes verzekeraars en het Verbond van Verzekeraars.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden