USB4 komt eraan

Deel dit artikel

,

De USB Promoter Group heeft de komst van USB4 aangekondigd. USB4 is een grote vooruitgang die voortborduurt op de bestaande USB 3.2 en 2.0 architectuur en gebaseerd is op de Thunderbolt 3-techniek.

Deze Thunderbolt 3-techniek was eigendom van Intel, maar Intel heeft deze geschonken aan de USB Promotor Group. Zodoende hoeven er geen licentiekosten meer worden betaald als hardwarefabrikanten deze gebruiken en wordt het voor hen dus gemakkelijker te integreren in hun apparaten.

De USB4-specificaties worden volgens de USB Promoter Group medio 2019 gepubliceerd en de eerste apparaten die ervan gebruikmaken zullen vermoedelijk in 2020 beschikbaar zijn.

USB4 zal gebruikmaken van usb-c-kabels, eerdergenoemde Thunderbolt-techniek en is ook achterwaarts compatible met USB 3.2 en USB 2.0. Naast veel hogere snelheden zal voor de meeste mensen het feit dat het met usb-c kabels gaat werken zeer welkom zijn. Op het moment zijn er immers verschillende typen usb-kabels, wat nogal eens voor frustratie zorgt.

Bovendien zijn er drie USB 3-varianten dat ook voor de nodige verwarring en irritatie zorgt: ten eerste USB 3.0 met een maximale transfersnelheid van 5 Gbps en dat inmiddels USB 3.2 Gen 1 heet. Daarna kwam USB 3.1 uit dat vandaag de dag als USB 3.2 Gen 2 door het leven gaat en een snelheid van 10 Gbps heeft. Ten slotte hebben we ook nog USB 3.2 Gen 2×2 met een snelheid van 40 Gbps…

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden