Banner fotowedstrijd scheurkalender

Update iOS kan onbruikbare iPad Pro opleveren

Deel dit artikel

,

Verschillende iPad Pro-gebruikers hebben te maken met problemen na het uitvoeren van de laatste iOS-update naar versie 9.3.2. Voornamelijk gebruikers van de 9,7"- versie krijgen een foutmelding te zien en kunnen hun apparaat niet meer starten.

De foutmelding toont een mededeling die refereert aan 'Error 56', zo bericht MacRumors naar aanleiding van uitingen van gebruikers op Twitter en op zijn forum. De melding vraagt om de iPad te verbinden met iTunes, maar deze handeling schijnt niets uit te halen. Ook het opnieuw instellen via de software heeft geen effect, zo vermelden verschillende berichten.

De apparaten komen in een boot loop terecht, waarbij zij steeds opnieuw blijven starten en niet meer bruikbaar zijn. Uit documentatie van Apple blijkt dat de foutcode te maken heeft met een hardwareprobleem, maar biedt geen verdere informatie. Het probleem treft niet alle gebruikers. Er zijn ook meldingen van iPad Pro-gebruikers, zowel van de 9,7"-versie als de 12,7"-versie, dat hun apparaat nog wel functioneert na de update.

Nederlandse gebruikers zijn ook getroffen, zo zeggen diverse gebruikers aan Tweakers. Apple heeft nog geen bericht over de foutmelding naar buiten gebracht. Er is ook nog geen informatie beschikbaar over een eventuele nieuwe update, waarmee de problemen opgelost kunnen worden.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden