Uitrol Windows 10 update van start

Deel dit artikel

,

Microsoft stelt vanaf maandag 30 april de april 2018-update van Windows 10 beschikbaar voor Windows Insider-gebruikers en rolt de update op 8 mei uit naar andere gebruikers.

De Windows 10 april 2018-update is vanaf vandaag beschikbaar. Dat meldt Windows Central. De update zou oorspronkelijk op 10 april verschijnen, maar Microsoft stelde de release uit wegens een Blue Screen of Death-bug.

Microsoft stelt nu zijn april-update beschikbaar voor gebruikers die de software-update handmatig willen downloaden en installeren. Vanaf 8 mei rolt de softwaregigant de update uit naar andere gebruikers.

Tot voor kort noemde het bedrijf deze april-update van Windows 10 de ‘Windows 10 Spring Creators Update‘, maar het bedrijf wijzigde de naamgevingsstructuur recent naar ‘Windows 10 april 2018’-update.

De ‘Windows 10 april 2018’-update voegt onder meer een nieuwe tijdlijnfunctie toe voor het oproepen van apps waar je op andere toestellen aan werkte. Ook een dicteerfunctie en verbeterde Focus Assist-functie voor het uitschakelen van meldingen maken hun opwachting in de nieuwe update.

Microsoft zet nu het werk aan haar volgende Windows 10-update voort, met codenaam Redstone 5. Die software-update verschijnt later dit jaar en voegt slimme tabbladen voor apps en een donkere modus voor de bestandsverkenner toe.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden