Actie banner

Ubuntu-tablet gaat als desktopcomputer werken

Deel dit artikel

,

De ontwikkelaar van het Ubuntu-besturingssysteem gaat een eigen tablet verkopen, die ook als desktopcomputer kan worden gebruikt.

Ubuntu-ontwikkelaar Canonical gaat in het tweede kwartaal van 2016 de Aquaris M10 verkopen, met daarop Ubuntu geïnstalleerd. Deze tablet biedt een interface speciaal voor aanraakschermen.

De Aquaris M10 schakelt naar een desktopinterface zodra hij aan een monitor wordt bevestigd. Het is dan mogelijk om met muis en toetsenbord de tablet te besturen, net als bij een desktopcomputer.

Ubuntu is een besturingssysteem gebaseerd op Linux, dat gratis op computers kan worden geïnstalleerd. Het is daarmee een open source-alternatief voor bijvoorbeeld Windows of OS X.

Surface
De Ubuntu-tablet is een mogelijke concurrent voor bijvoorbeeld de Microsoft Surface, een Windows-tablet die ook als laptop gebruikt kan worden. Bedrijven zoals HP maken ook van dit soort hybride laptops. De Aquaris-tablet is echter een desktop-pc in plaats van een laptop.

Daarnaast ondersteunt Windows 10 de nieuwe functie Continuum, waarmee een Windows-telefoon via een speciale dock als desktopcomputer gebruikt kan worden.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden