Banner fotowedstrijd scheurkalender

Toyota bouwt stad van de toekomst

Deel dit artikel

,

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas presenteerde Toyota zijn idee voor de stad van de toekomst. Deze Woven City wordt een door waterstof aangedreven stad, die geïntegreerd wordt in de natuur bij de berg Fuji in Japan.

De stad gaat gebouwd worden aan de voet van de berg Fuji, de hoogste berg in Japan. Hij zal dienen als een soort levend laboratorium waar talloze experimenten gewoon op straat kunnen worden gedaan. Er zullen dan ook voornamelijk onderzoekers en wetenschappers gaan wonen die een passie hebben voor robotica en kunstmatige intelligentie.

Duurzaam
Het idee om de stad aan de voet van de berg Fuji te bouwen geeft een extra motivatie om deze zo duurzaam mogelijk te maken. Daarom wordt de stad ingeweven in de omliggende natuur: de Woven City. De gebouwen worden zoveel mogelijk van hout en de daken zullen worden bedekt met zonnepanelen als toevoeging op het gebruik van brandstofcellen. De basisenergievoorziening van de stad wordt waterstof.

Testlocatie
De stad zal in eerste instantie twee duizend inwoners hebben en zal dienen als een testlocatie voor robotica en kunstmatige intelligentie. De woningen zullen worden uitgerust met de nieuwste technologieën om de bewoners te ondersteunen, inclusief robots. Daarnaast worden de huizen uitgerust met sensoren waarmee de bewonen gecheckt worden op ziektes en die hun basisbehoeftes in gaten houden.

Ook zal het stadsplan van de Woven City gericht zijn op mobiliteitstesten. Toyota is tenslotte een autofabrikant. Zo zullen er drie verschillende typen wegen komen: een voor alleen snellere voertuigen, een voor alleen voetgangers, en een voor verkeer met lage snelheid en voetgangers samen. Deze wegen worden zo aangelegd dat ze de toepassing van kunstmatige intelligentie, zoals zelfrijdende auto’s, bevorderen. De bouw van de stad begint in 2021 en het is nog uitduidelijke wanneer Toyota de stad af wil hebben.

[Beeld: Toyota]