Toon-platform opengesteld voor ontwikkelaars

Deel dit artikel

,

Het platform voor slimme thermostaat Toon wordt opengesteld voor ontwikkelaars. Smart home producenten, dienstverleners en software developers kunnen zonieuwe functies ontwikkelen voor extra comfort en gemak van Toon-gebruikers.

In het persbericht legt Quby-CEO Hans Valk uit dat het bedrijf continu streeft naar het toevoegen van waardevolle oplossingen in en rondom het huis. Quby is de ontwikkelaar van de slimme thermostaat.

Om derde partijen meerwaarde te laten bieden, is nu de Application Programming Interface (API) opgesteld. Samen met alle slimme, creatieve developers en partners buiten Quby moeten de ontwikkelingen sneller gaan. Valk stelt dan ook aan dat door iedereen uit te nodig de ontwikkelingskracht gecombineerd wordt. Het internet of things voor Toon-gebruikers moet zo een stuk dichterbij komen.

Praktijk
Het bedrijf haalt hierbij een aantal voorbeelden aan die dit aantonen. Triggi is een partij die nieuwe mogelijkheden met Toon biedt. Dit gebeurt met behulp van geoforcing, waardoor gebruikers een automatisch bericht kunnen ontvangen dat de verwarming nog aanstaat terwijl hij van huis is. Homey ontwikkelde weer een koppeling die Toon met andere apparaten als lampen, sensoren en tv’s verbindt.

Quby laat verder weten met Achmea samen te werken aan oplossingen om met Toon het huis veiliger te kunnen maken. BSH Nederland, bekend van huishoudapparaten van onder meer Bosch en Siemens, onderzoekt samen met Quby slimme koppelingen met apparaten. Denk daarbij aan koelkasten, wasmachines en wasdrogers. Ook deze samenwerkingen zijn dus gericht op het IoT.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden