TomTom in zee met Huawei

Deel dit artikel

,

Het Nederlandse TomTom stelt zijn kaart- en navigatiesoftware open voor Harmony-ontwikkelaars, het besturingssysteem van Huawei. Daarmee heeft het Chinese bedrijf een alternatief voor Google Maps.

Huawei ligt sinds vorig jaar onder vuur op de Amerikaanse markt en het bedrijf wordt in meerdere landen geweerd bij de ontwikkeling van het 5G-netwerk. Dit vanwege het vermeende gebruik van spionagesoftware en vanwege al te innige banden met de Chinese overheid. Om niet afhankelijk te zijn van Google’s Android-platform, heeft het bedrijf inmiddels zijn eigen besturingssysteem Harmony ontwikkeld. Een deugdelijk alternatief voor de kaart- en navigatie-functionaliteit heeft Huawei bij het eventuele wegvallen van Google Maps echter niet. Tot nu: afgelopen vrijdag maakte het Nederlandse TomTom bekend te gaan samenwerken met Huawei.

Eigen Map-apps
TomTom-woordvoerder Remco Meerstra omschrijft de samenwerking als volgt: “We kunnen bevestigen dat softwareontwikkelaars TomTom Maps API’s, Map content en traffic services kunnen gebruiken via Huawei’s developer portal.” Dat betekent dat Harmony’s eigen Map-apps niet lang op zich zullen laten wachten.
TomTom werd opgericht in 1991 en is groot geworden met de verkoop van navigatieapparatuur en -software. De laatste jaren richt het Amsterdamse bedrijf zich meer op navigatiesoftware en minder op de verkoop van apparaten. Veel automerken maken voor hun boordnavigatie en verkeersinformatie gebruik van TomTom.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden